HTŞ güçleri Süveyda'ya girdi

HTŞ, kendilerine bağlı askeri güçlerin Süveyda'ya girdiğini ve kentte sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.
Suriye'de çoğunluğu Dürzi halkından oluşan Süveyda kentindeki çatışmalar üç günü geride bırakırken, HTŞ'ye bağlı ordunun kente girmeye başladığı belirtildi. Bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Cihatçı HTŞ'nin İçişleri Bakanlığı, kendilerine bağlı askeri güçlerin Süveyda'ya girdiğini ve kentte sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. HTŞ'nin Süveyda Vilayeti İç Güvenlik Komutanı olarak atadığı Ehmed El Dalati ise Şam güçlerinin kenttin güvenliği ve sivillerin korunması için kente girdiğini ileri sürdü. El Dalati sabah saat 08.00 itibari ile sokağı çıkma yasağının ilan edildiğini belirtti.
Konuya ilişkin açıklama yapan Miwehidîn Müslümanları (Dürziler) Topluluğu Ruhani Başkanlığı ise, Şam güçlerinin kente girişlerine onay verdiklerini belirterek, tüm silahlı gruplara işbirliği yapmaları ve silahlarını İçişleri Bakanlığı'na teslim etmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada akan kanın durdurulması çağrısı yapıldı.