3 Mayıs 2024 Cuma

Hopalı kadınlar: Kadınları görmezden gelenlere oy yok

Hopa'da yürüyüş düzenleyen kadınlar, "Kadınları görmezden gelenlere, haklarımızı gasp edenlere kadınlardan oy yok. Bir kez daha üstüne basarak söylemek istiyoruz, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması tüm yerel yönetimler için tarihsel bir sorumluluktur" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde Halbaşi Köprüsü'nde bir araya gelen kadınlar buradan Cami Meydanı'na yürüyüş düzenledi. "Erkek şiddetine, gericiliğe, yoksulluğa, savaşa karşı sokaktayız" pankartı açılırken, yapılan açıklamanın ardından kadınlar Hopa ilçesinde yürüyüş düzenledi.

Yüzlerce kadın, Hopa Parkı'nda bir araya gelerek, "Kadın kentler istiyoruz" pankartının arkasında Hopa Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. "Tabuları yıkarım bulaşıklara karışmam", "Hopalı kadınların aklı başında" ve "Görünmeyen emek isyanda" dövizleri taşıyan kadınlar sık sık "Kadınlar sokağa özgürleşmeye" ve "Kadınlar birlikte güçlü" sloganları attı.

'KADINLARI GÖRMEZDEN GELENLERE KADINLARDAN OY YOK'
Kadınlar adına konuşan Seval Karabulut, "Hopa'da ve Kemalpaşa'da yaptıkları seçim toplantılarında bizi 'aklınızı başınıza toplayın' diyerek tehdit edenlere karşı cevabımız net, asıl siz aklınızı başınıza toplayın. Kadınlara güvenli alan sağlamayan, cezasızlık politikalarıyla erkekleri cesaretlendiren, kazanılmış haklarımıza saldıran, İstanbul Sözleşmesi'ni bir gece yarısı fesheden iktidar; kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sorumlusudur. Kadınları görmezden gelenlere, haklarımızı gasp edenlere kadınlardan oy yok. Bir kez daha üstüne basarak söylemek istiyoruz, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması tüm yerel yönetimler için tarihsel bir sorumluluktur" dedi.