Hopa'da 'İsrail'e tam ambargo, Filistin'e özgürlük' yürüyüşü

Artvin halkı, AKP'nin hamaset yaparak ve siyonist İsrail'le ilişkileri kesmeyerek soykırıma ortak olduğunu belirtti. Yürüyüş yapan kitle, AKP'ye seslenerek siyonist İsrail ile her türlü ticari, askeri, diplomatik ilişkinin kesilmesini istedi.
Artvin'in Hopa ilçesinde halk, siyonist İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırımı ve Küresel Sumud Filosuna yönelik saldırıya ilişkin yürüyüş düzenledi.
"İsrail'e tam ambargo, Filistin'e özgürlük" pankartı açılan eylemde, "Katil İsrail Filistin'i terk et" sloganı atan kitle, ilçede yürüyüş yaptı.
Yürüyüşün ardından Metin Lokumcu Meydanında yapılan basın açıklaması metnini okuyan Nurcan Altınkaya, "Siyonist İsrail devleti emperyalistlerden ve bölgede bulunan işbirlikçi ülkelerden aldığı tam destekle Ortadoğu'yu kana bulamaya devam ediyor. Gerici çıkarları için başta Filistin olmak üzere halkların üzerine bomba olup yağıyor. Emperyalist-siyonist hedeflerin bir parçası olarak insanlığın kanı canı üzerine ülkeler dizayn etmeye çalışıyor" dedi.
'SOYKIRIM VE İŞGALİ DURDURUN'
İşgalci İsrail ordusunun onbinlerce insan katlettiğini, yüzbinlercesini yaralandığını, hastaneleri, okulları yıktığını vurgulayan Altınkaya, "İsrail savaş makinasının pervasız saldırılarına rağmen boyun eğdirilemeyen Filistin halkı, Gazze'de uygulanan açlık ablukasıyla yok edilmek isteniyor. Hemen her gün füzelerin ya da kurşunların hedefi olan insanların açlıktan öldüğü haberleri gelmeye devam ediyor. Yardım kuyrukları vuruluyor, gıda almaya giden çocuklar katlediliyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de emperyalist-siyonist barbarlığın tüm vahşeti yaşanıyor. Filistin'de işgal, soykırım ve abluka sonlandırılmalıdır" diye belirtti.
'İSRAİL'LE BÜTÜN İLİŞKİLER KESİLSİN'
"Saray iktidarı tam bir iki yüzlülükle Filistin'i istismar konusu haline getiriyor. Bir yanda hamasi nutuklar atarak kınama metinleri yayınlıyor ancak İsrail ile her türlü ilişkiyi sürdürmeye devam ediyor. Gazze'nin insansızlaştırılması ve Siyonist İsrail'in hedefleri üzerinden gündeme getirilen emperyalist projelere destek açıklaması yapıyor" diyen Altınkaya, siyonist İsrail ile her türlü ticari, askeri, diplomatik ilişkinin kesilmesini istedi.
'FİLİSTİN'İN SESİ OLALIM'
"Dünyanın birçok ülkesinde işçiler, emekçiler, halklar Filistin ile giderek güçlenen bir dayanışma içinde. Avrupa'da farklı ülkelerde işçiler limanlarda İsrail gemilerini yüklemiyor, geçişine izin vermiyor. Kentlerde kitlesel dayanışma eylemleri gerçekleştiriliyor. Filistin için grev çağrıları yapılıyor. Emperyalist-siyonist saldırganlığı durdurmak için tüm insanlığı ayağa kalkmaya çağırıyorlar" diyen Altınkaya, fabrikada, evde, okulda, sokakta, her yerde Filistin'in sesi olma çağrısı yaptı.