29 Mart 2024 Cuma

H.K.G. davası ertelendi

Çocuk yaştan itibaren yıllarca H.K.G.'nin yıllarca tecavüz işkencesine uğramasını sağlayan baba Gümüşel ve tecavüz işkencesinde bulunan İstekli bir kez daha hakim karşısına çıktı. Süreci uzatmak isteyen mahkeme, karar beklenirken duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

6 yaşındaki kızını "erken evlilik" adı altında yıllarca sistematik tecavüze zorlayan İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, H.K.G.'ye yıllarca tecavüz işkencesinde bulunan Kadir İstekli'nin yargılandığı davanın 3. duruşması Kartal'da bulunan Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Karar çıkması beklenen dava bir kez daha ertelendi.

Dosyada gizlilik kararı olduğu için gazetecilerin salona alınmadığı duruşmada, mahkeme heyetinin süreci uzatmaya çalıştığı öğrenildi. İfade alan polislerin, İzmir'de ifadesine katılan pedagoğun, düğün fotoğraflarını çeken fotoğrafçının dinlenmesi istenirken savcı mütalaa için ek süre talep etti.

Gümüşel ve İstekli'nin tutukluluğunun devamına kararla duruşma 17 Temmuza bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İstekli hakkında "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Gümüşel ve anne Gümüşel hakkında da "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti.

Duruşma öncesinde kadın örgütleri adliye önünde açıklama yaptı, kadınların ve çocukların yanında olduklarını dile getirdi.