26 Nisan 2024 Cuma

Hesekê tekstil fabrikası emekçileri 1 Mayıs’ı kutladı

Hesekê’de bulunan tekstil fabrikasında işçiler 1 Mayıs kutlaması yaptı. Kutlamaya, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Ekonomi Komitesi, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) temsilcileri de katıldı. Rakka’da da 1 Mayıs kutlaması yapıldı. 

Kuzey ve Doğu Suriye’de 1 Mayıs kutlamaları başladı. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Ekonomi Komitesi heyetleri ve  Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Hesekê’de bulunan tekstil fabrikasında işçilerle birlikte 1 Mayıs’ı kutladı. 

Kutlamada konuşan TEV-DEM Eş Başkanı Xerîb Hiso, işçi ve emekçilerin kapitalist sistemin saldırılarına karşı başkaldırdığını, direndiğini belirtti. Emekçilerin toplumun en büyük bölümünü oluşturduğunu söyleyen Hiso, kapitalizmin kendi çıkarlarına göre toplumu kolayca yönetebilmek için toplumu parçalara böldüğünü ifade etti. Xerîb Hiso, kapitalist güçlere karşı başkaldıran emekçilerin çoğunluğunun kadınlar olduğunu kaydetti. Kutlama çekilen halaylarla sona erdi. 

Rakka sivil toplum örgütleri, Tac salonunda 1 Mayıs etkinliği düzenledi. Etkinliğe askeri kurum temsilcileri, siyasi partiler ve Zenûbiya Kadın Topluluğu üyeleri katıldı. 

Zenûbiya Kadın Topluluğu Ekonomi Ofisi adına konuşan Cîhan Mihemmed, “Tüm zorluklara rağmen çalışan tüm işçi ve emekçiler sayesinde toplumumuz ilerleyecek, ekonomimiz daha iyi olacak” dedi. Cîhan Mihemmed, ülke ekonomisinin inşası için emekçilere destek verilmesi gerektiğini söyledi. 

Etkinlikte Rakka Emekçiler Birliği adına yapılan açıklamada; emekçilerin tüm ülkenin kalkınması için temel üretici güç olduğuna dikkat çekildi ve 1 Mayıs kutlandı.