28 Mart 2024 Perşembe

Hesekê'de binler işgal saldırılarına karşı sokağa çıktı

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına karşı Hesekê'de halklar eylem yaptı. Eylemin sonunda açıklama yapan Nîda El- Salih "Bölge halkları ve kadınları, gece gündüz direniyor" dedi.

İşgalci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı dün akşam binlerce kişi yürüyüş yaptı. Halk Xiwêran mahallesinden başlayan yürüyüş "Yaşasın QSD direnişi", "Savaşa hayır" sloganları atarak Uluslararası Koalisyon Binası önüne yürüdü.

Bina önünde konuşan Kongra Star Koordinasyon Üyesi Nîda El-Salih, günlük olarak Rojava kentlerine saldırı olduğunu belirtti. Türk devletinin çeteleri destekleyerek Rojava'nın birliği ve bölgenin güvenliğini yok etmek istediğini kaydeden Nîda El-Salih Türk devletinin Osmanlı hayalleri için Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını işgal etmek istediğini ifade etti.

Nîda El-Salih şunları vurguladı, "Bölge halkları ve kadınları, gece gündüz direniyor. Bu yürüyüşümüz ile de saldırılara dönük nefretimizi dile getiriyoruz. Kendini bölgede garantör güç olarak gören Rusya ve Amerika'yı da bu saldırılardan sorumlu görüyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının işgalci Türk devletinin uçaklarına kapatılması sorumluluklarını yine hatırlatıyoruz. İnsan hakları ve çocuk haklarını koruma örgütlerine, bir an önce bölgede yaşananları ve çocuklara dönük yaşanan suçları araştırma çağrısı yapıyoruz."

Açıklamanın ardından, Şehit Aileleri Meclisi Üyelerinden oluşan heyet Uluslararası Koalisyon yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.