19 Mayıs 2024 Pazar

'Hekimlere zam müjdesi' yalanına İstanbul Tabip Odası'ndan tepki

Emekli hekimlerin maaşlarına yapılan zam tartışma yaratırken, İstanbul Tabip Odası'ndan ?Bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılsın? açıklaması geldi.
İstanbul Tabip Odası, hekimlerin emekli maaşlarına ilişkin yapılan açıklamada, sadece Emekli Sandığı emeklisi olup bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olarak çalışmayan hekimlerin maaşına zam yapılmasını eleştirdi.
 
Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu yaptığı açıklamada bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılması gerektiğini belirtirken "Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası olarak yıllarca emekli hekim maaşlarının yetersizliğine dikkat çektik ve yükseltilmesi için mücadele ettik. Başlangıçta bu talepler karşısında sessiz kalmayı tercih eden AKP Hükümetleri ise son yıllarda, özellikle de 14 Mart Haftaları vesilesiyle sık sık 'Emekli hekim maaşlarına zam geliyor' haberleri çıkardılar ve fakat bu haberlerin hiçbiri gerçek çıkmadı" dedi.
 
Hekimlerin ısrarlı talepleri sonucunda emekli hekim maaşlarında düzenleme yapan 7146 sayılı Torba Yasa'nın yürürlüğe girdiğini ve yasada öngörülen 1.500-2.000 TL artışların yatmaya başladığını kaydeden Ömeroğlu, bütün emekli hekimlerin maaşlarına zam yapılacağı algısı yaratan düzenlemenin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
 
SSK, Bağ-Kur emeklisi hekimlerin, profesör, doçent, yardımcı doçent; öğretim üyesi kadrosundan emekli olan hekimlerin ve Emekli Sandığı emeklisi olup bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olarak çalışmak zorunda olan hekimlerin maaşlarına zam yapılmadığını söyleyen Ömeroğlu, sadece Emekli Sandığı emeklisi olup bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olarak çalışmayan hekimlerin maaşına zam yapıldığını sözlerine ekledi.
 
Ömeroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: İsminden başka adaletle ilişkisi olmayanların yaptığı tam bir adaletsizlik. Üstelik bu adaletsizliği yapanlar geçen yılın bitimine günler kala çıkardıkları Kararname ile Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Bakanlığa atananların varsa emeklilik veya yaşlılık aylıklarının kesilmeyeceğini düzenlediler. Bu adaletsizliği asla kabul etmiyoruz. Başta emekli hekimler olmak üzere bütün meslektaşlarımızla birlikte, başta hukuk olmak üzere bütün mücadele yollarını kullanarak bu haksız, adaletsiz düzenlemeye karşı çıkmaya devam edeceğiz."