19 Mayıs 2024 Pazar

HDP'li gence 'Dikkat et yanlış iğne yapmasınlar' tehdidi

Polisler tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan ve ajanlık teklifi yapıldığı iddia edilen Bahar Uluk için bir araya gelen HDP İstanbul Gençlik Meclisi, "Bu saldırılar hiçbir şekilde bize geri adım attıramaz" dedi.
Halkları Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, 2 Ocak'ta gözaltına alınarak Atakent Karakolu'na götürülüp ajanlık teklif edilen Bahar Uluk için HDP il binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Basın açıklamasını okuyan HDP İstanbul Gençlik Meclisi Üyesi Mustafa Ekmekçi, faşizmin her dönemde olduğu gibi bu dönemde de dinamik ve öncü güç olan örgütlü gençliği hedef aldığını belirtti. Ekmekçi, "Türkiye'de somutlaşan AKP-MHP faşizmi, toplumu teslim almak için her türlü insanlık dışı yönteme başvuruyor. Direnen her kesimi de baskı ile teslim almaya çalışıyor. Faşizmin insani hiçbir kural ve ölçü tanımadan saldırdığı böylesi bir süreçte HDP Gençlik Meclislerinin geliştirdiği direniş karşısında zorlanmakta, kaçırma, tehdit, şantaj, psikolojik ve fiziki işkence gibi kirli yöntemlere başvurmaktadır" dedi.
 
Son üç ay içerisinde Diyarbakır, İzmir, Bursa ve İstanbul olmak üzer birçok kentte onlarca arkadaşlarının yasadışı bir şekilde kaçırılarak tehdit ve şantaj yoluyla psikolojik ve fiziki işkenceye maruz kaldığını ifade eden Ekmekçi, yine onlarca arkadaşlarının gözaltına alındığını ve tutuklandığını söyledi.
 
'DİKKAT ET YANLIŞ İĞNE YAPMASINLAR'
 
Bahar Uluk'un 2 Ocak 2018 tarihinde evine giderken otobüs durağında polisler tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığını belirten Ekmekçi, "Hukuksuz bir şekilde karakola götürülerek, saatlerce psikolojik baskı altında tutulmuş, ajanlık teklif edilmiş. Ajanlık teklifini reddeden arkadaşımız 90'ları aratmayan JİTEM'vari bir yöntemle karşı karşıya kalmıştır. Kanser ve kemik erimesi hastalıkları olan arkadaşımıza 'Biz senin hastalığını da, doktorunu da biliyoruz. Yarın doktor randevun var. Dikkat et yanlış iğne yapmasınlar' denilerek, arkadaşımız ölümle tehdit edilmiştir" diye konuştu.
 
'MÜCADELEDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'
 
HDP Gençlik Meclisi olarak saldırıları lanetlediklerini vurgulayan Ekmekçi, "Bu saldırılar hiçbir şekilde bize geri adım attıramaz. Tam tersine mücadele kararlılığımızı daha da geliştirecektir. Hiçbir arkadaşımız kendini yalnız hissetmemelidir. Bir araya gelerek, örgütlenerek bu saldırılara karşı cevap olmalıdır" şeklinde konuştu.