20 Mayıs 2024 Pazartesi

HDP Urfa'da aday adaylarını tanıttı

Urfa'da 55 kişi, HDP'ye aday adaylık başvurusunda bulundu. Aday adaylar, bir toplantı ile halka tanıtıldı.
HDP Urfa İl Örgütü, milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulunan isimleri düzenlediği bir toplantı ile halka tanıttı.
 
Big Nobel Düğün Salonu'nda gerçekleşen tanıtım toplantısına, HDP Diyarbakır Milletvekili ve Diyarbakır eski il müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ile HDP ve DBP'nin il ve ilçe örgütleri yöneticileri katıldı.
 
Programın yapıldığı salona "Yurttaş,  yoldaş, arkadaş Demirtaş", "Her yerde hep beraber diyebilmek için bizler kazanacağız" pankartının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları asıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan HDP Urfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, seçim çalışmaları hakkında bilgilendirme yaparak "Kazanacağız" dedi.
 
Ardından konuşan HDP Parti Meclisi üyesi ve yerine kayyum atanan Bozova Belediye Eş başkanı Fatma Doğan, HDP’nin 24 Haziran seçimlerinde kilit parti konumunda olduğunu söyledi.
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise sözlerine Filistin’de yapılan katliamı lanetleyerek başladı. Erdoğmuş, HDP’nin baraj altında bırakılması yönünde planların yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bir tarafta Cumhur ittifakı kurdular, diğer tarafta da adına millet ittifakı dediler.  Her iki ittifak da zahiren zıt gibi görünse de, hedeflerinde aleni bir şekilde HDP’yi baraj altına çekmek var. Ne hile ne politik kurnazlık bu seçimin sonucunu belirlemeyecek. Birleşmiş, bütünleşmiş, mahşeri vicdan bu seçimin kararını belirleyecek."
 
Konuşmaların ardından HDP Urfa aday adayları tanıtımına geçildi. 55 aday adayının tek tek isimleri okundu, aday adayları halkı selamladı. Toplu fotoğraf çekimimin ardından program sona erdi.