3 Mayıs 2024 Cuma

HDP Sur ilçe binasına Leyla Güven baskını: 2 gözaltı

Açlık grevinde bulunan Leyla Güven'in pankartının asıldığı HDP Sur ilçe binasına dün polis baskın düzenlendi. PAnkartı indiren polis, HDP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Ali Altunkaynak'ı gözaltına aldı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, Leyla Güven'in açlık grevine dikkat çekmek amacıyla, HDP Sur ilçe binasına pankart astı. Pankartın asılmasının ardından HDP ilçe binasına polislerce baskın düzenlendi.
 
Baskında, üzerinde Leyla Güven'in fotoğrafı ile 14 Temmuz 1982'de Diyarbakır 5 Nolu Cezaevi'nde ölüm orucu eylemi başlatan Kemal Pir'in "Biz yaşamı uğruna ölecek kadar çok seviyoruz" sözünün yazılı olduğu poster ile "Zindan direnişini büyütelim" yazılı pankart polislerce indirildi.
 
Polis, baskın sonrasında HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Mehmet Ali Altunkaynak ve soyadı öğrenilemeyen Murat isimli HDP yöneticisini gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü.
 
5 Ocak gecesi de HDP Mardin il binasına polislerce baskın yapılmış, il binasında Leyla Güven'e dair bulunan her şeye el konuşmuştu.