2 Mayıs 2024 Perşembe

HDP Parti Sözcüsü: Meclis ve bakanlık Güven için harekete geçmeli

HDP'nin Ankara'da devam eden MYK toplantısı sırasında açıklama yapan HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, Leyla Güven'in açlık grevinin 63. gününde olduğuna dikkat çekti, "Meclis ve bakanlık Güven için harekete geçmeli" dedi.
HDP MYK bugün Ankara toplandı. Parti sözcüsü Saruhan Oluç, toplantı arasında açıklama yaptı. 
 
Leyla Güven'in açlık grevinin 63. gününde olduğuna dikkat çeken Oluç, Güven'in Hakkari milletvekili olduğunu hatırlatarak, "Leyla Güven için Adalet Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı harekete geçmelidir" dedi.
 
9 Ocak Paris katliamının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Oluç, "O gün bu katliamı işlemiş olanlar, emrini verenler, sonrasında barış ve müzakere masasını devirenler ve bugün İmralı’da tecridi sürdürenler aynı zihniyetin sahibidirler. Emri verenler de uygulayanlar da onlardır" diye konuştu.
 
HDP sözcüsü Saruhan Oluç, AKP iktidarının Rojava'ya yönelik saldırı tehditlerine de tepki gösterdi ve ekledi: "Suriye’de demokratik bir rejimin inşa edilmesinin, masada karşılıklı diyalogla, çatışmış olan tüm tarafların ortak bir irade geliştirmelerinin, yeni bir demokratik anayasa yapmalarının zamanıdır. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle yeniden Suriye’de çatışmalı ortamı açığa çıkaracak, savaşın büyümesine yol açacak her türlü adım zararlıdır ve asla kabul edilemez. Bu yanlış yaklaşımdan Türkiye’deki siyasi iktidarın, AKP-MHP ittifakının bir an önce uzaklaşması ve bu tehditten vazgeçmesi gerekmektedir."
 
Partilerine gelen raporlarda Şırnak, Siirt ve Urfa Halfeti’de ciddi seçmen kaydırmaların olduğunu gördüklerini belirten Oluç, "Kimi yerlerde seçmen kayıtlarının silindiğini, seçmenlerin adeta HDP’den çalındığını görüyoruz. AKP atadığı kayyumlarla istediği sonucu elde edemediği için, acaba hangi hileyi, düzenbazlığı yaparız da buradaki sonuçları değiştirebiliriz çabası içindedir" dedi.
 
Oluç, YSK'ya çağrı yaptı, "İktidarın bu adımları karşısında güvenli ve adil bir seçim için tedbir almalısınız" dedi.