19 Mayıs 2024 Pazar

HDP Mardin İl Örgütü'nden polis baskınına tepki

Parti binalarına yapılan baskına tepki gösteren HDP Mardin İl Örgütü, yerel seçimler için partilerine başvuran aday adaylarının dosyalarının polislerce incelendiğini belirterek, "Kayyum tarafından el konulan halk iradesini yine sandıkta göstereceğiz? dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile ilgili stickerlar gerekçe gösterilerek parti binalarına yapılan baskına ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
İl binasında yapılan basın açıklamasında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Ali Sincar, dün akşam saatlerinde yapılan polis baskınında 31 Mart yerel seçimlerinde partilerinden aday adayı olanların dosyalarının polislerce titizlikle incelendiğini kaydetti. Sincar, Güven'e ilişkin basılan stickerlara el konulduğunu söyledi.
 
Sincar, "Açlık grevine giren Leyla Güven'in demokratik hakkını kullanması ve sanki illegal bir şeymiş gibi buna ilişkin çalışmaları engellemek, 'muhtemel suç unsurlarını ortadan kaldırmak için' gibi bir ibare kullanılarak il binamız arandı. Seçim arifesinde parti binamızın basılması tesadüf değildir. Amaç bu yapılan baskın ile seçim çalışmalarını engellemektir. Bütün aday adaylarımız ve adaylarımızın hakkındaki verileri birer birer incelediler. Bir öngörü ve onlara yönelik bir girişim yapma teşebbüsüne de girerler. Biz kayyum tarafından el konulan halk iradesini yine sandıkta göstereceğiz. Halkın iradesini yine sandıkta kazanarak, onlara bu tarzla üzerimize gelerek bizi korkutamayacaklarını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.