18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP: İstanbul'u haramilere teslim etmeyeceğiz

HDP İstanbul İl Örgütü, yerel seçimlerde demorkatik, özerk bir belediyecilik anlayışı inşa edeceklerini vurgularken, aday adaylık başvurusunun 20 Kasım-5 Kasım tarihleri arasında olacağını duyurdu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, yerel seçimlere ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı.
 
ÖZERK-DEMOKRATİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI
 
Açıklamada ilk sözü alan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, yapılacak olan seçimlerin kendileri için sadece belediyelerin kazanılması değil, yerelden yönetimlerin olduğu, toplumun bütün kesimlerinin yer aldığı özerk-demokratik belediyecilik anlayışlarını inşa etmek olduğunu vurguladı. Demir, Batı'da herhangi bir beledileyecilik deneyimleri olmadığını kaydetti, "Bizim belediyecilik deneyimimiz 1999'dan beri var. Özellikle kadının özne olması için, kadın sorununa çözüm bulmak için mücadele ediyoruz. Yoksullar için gıda bankaları kuruyoruz. Ama birçok belediyemiz kayyumla gasp edildi. Yerel seçimlerin bizim için iki anlamı var. Bir, gasp edilen halkın iradesini yok sayan anlayışın karşında Kürdistan'da daha çok belediye kazanmak; ikincisi ise Batı'da da belediyecilik anlayışımızı gerçekleştirmek" dedi.
 
RANTIN KARŞINA TOPLUMUN ÇIKARI
 
İstanbul'un da ciddi sorunları olduğuna dikkat çeken Demir, sözlerine şu şekilde devam etti: "İstanbul'un çevre problemleri ve ekonomik sıkıntıları var. Bu sorunların çözümü ise rant anlayışının karşısına toplumun çıkarını hedef alan belediyecilik anlayışını koymak. İstanbul haramilere terk edilecek bir şehir değildir. Seçim perspektifimiz de bunu üzerine. Aday adaylık başvurularımızı 20 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında başvuruları kabul edeceğiz. İstanbul'u kurtarmak için kadınların, gençlerin tüm ötekilerin aday olmasını istiyoruz. Toplumun tüm kesimini kapsayacak adayların olması önemli. 18-25 yaş arası gençlerden, kadınlardan ve engelli yurttaşlardan ücret alınmayacak, ilçelerde başvuru formlarımız var oradan ulaşabilirler."
 
HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek ise İstanbul'un Türkiye'nin merkezi olduğunu söyleyerek şunları aktardı: "İstanbul'da ki seçim sonuçları aynı zamanda Türkiye'deki demokrasi için önemli. Ülkemiz ya demokrasi ya da faşizm seçimleriyle karşı karşıya. Faşizm İstanbul kazanımlarıyla kendi kurumsallığını pekiştirecek. AKP ve MHP faşizmine dur denilmesi gerekiyor.Zulümden, kölelikten yana olanlarla demokrasiden yana olanların seçimleri olacak. Bu sıradan bir başvuru değil faşizmi geriletme başvurusu."