25 Nisan 2024 Perşembe

HDP İnegöl ilçe örgütüne taşlı saldırı

HDP İnegöl ilçe örgütüne, iki kişi taşla saldırdı. Açıklama yapan HDP İnegöl İlçe Eşbaşkanı Akman, saldırıdan korkmadıklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İnegöl ilçe örgütüne saldırı düzenlendi. Bursa’nın İnegöl ilçesi alanyurt Mahallesindeki büroya iki kişi taşla saldırdı.

Görüntülerde, saldırganların camlara taşla saldırdıktan sonra olay yerinden uzaklaştıkları görüldü. Saldırganların üzerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait posterler olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin Bursa İnegöl HDP İlçe Örgütü, basın açıklaması yaptı. Açıklamaya il eş başkanları ile parti yöneticileri katıldı. Zorbalığa ve baskılara karşı direneceklerini ifade eden HDP İnegöl İlçe Eşbaşkanı İpek Akman, kazandıkları halde korktukları için saldırdıkları değerlendirmesinde bulundu.

Akman, "Yapılan bu saldırıya şaşırmadık. Bundan korktuk mu? Hayır. Biz bu mücadeleyi sizden alarak gelmedik, biz halkın iradesi ile geldik. Sizi tarihin çöp tenekesine atıncaya kadar bu mücadele devam edecektir" ifadelerini kullandı.