3 Mayıs 2024 Cuma

HDK-A'dan İbrahim Ayhan mesajı: Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız!

HDK-A Eşsözcüleri Esra Asiye Güden ve Demir Çelik, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan'a ilişkin yayınladığı başsağlığı mesajında "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız!" dedi.
Halkların Demokratik Kongresi - Avrupa (HDK-A) Eşsözcüleri Esra Asiye Güden ve Demir Çelik, Güney Kürdistan'ın Hewler kentinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan'a ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.
 
"Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız!" başlıklı mesajda şu ifadelere yer verildi:
 
"Kürt halkının onurlu evladı, yoldaşımız HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ı yitirmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.
 
Sevgili yoldaşımız İbrahim Ayhan'ın, Çarşamba gecesi Hewler'de (Erbil) geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini yitirdiği haberini almış bulunuyoruz.
 
Başta Kürt halkı, ailesi, partisi HDP ve biz yoldaşları gelmek üzere, Türkiye halklarına, ezilenlere bir canını, kararlı bir mücadele insanını yitirdiğimiz için başsağlığı ve metanet diliyoruz. 
 
Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız!.. 
 
Üzgünüz çünkü, bir yoldaşımızı daha yitirmenin acısını ve boşluğunu yaşıyoruz!
 
Öfkeliyiz çünkü, yoldaşımızın hayatını kaybetmesini normal bir ölüm olarak görmüyoruz!
 
Öfkeliyiz çünkü, faşist diktatör Erdoğan'ın emriyle yoldaşımızın milletvekilliği düşürülmüş ve hakkında açılan davalar ve verilen hapis cezaları nedeniyle memleketini, ailesini ve mücadele ettiği alanı terk etmek zorunda bırakılmıştır!
 
Öfkemiz bir yoldaşımızın daha memleketinden, ailesinden, sevdiklerinden uzakta hayatını yitirmesinedir!
 
Öfkemiz faşizme, Saray-AKP iktidarının baskı ve zulüm politikalarına, yoldaşlarımıza halklarımıza yaşattığı işkenceleredir!
 
Öfkemiz genç yaşta ve yaşamının en verimli zamanında sevgili yoldaşımız İbrahim Ayhan'ı ailesinden ve bizlerden alan ölümedir!
 
Bir kez daha yodaşımızın eşi Rezan Ayhan ve çocuklarına, ailesine, Urfa halkına, partisi HDP'ye, Kürt halkımıza ve Türkiye halklarına baş sağlığı ve metanet dilerken, onun bıraktığı yerden mücadeleyi omuzlayacağımıza, özgürlük mücadelesini başarıya ulaştıracağımıza söz veriyoruz...
 
Şehit Namırın!..
 
İbrahim Ayhan Yoldaşımız Halkının ve Halklarımızın Mücadelesinde Yaşayacak!..."