28 Mart 2024 Perşembe

HBDH Muhlis Akarsu Milisleri'nden 2 Temmuz eylemi

HBDH Muhlis Akarsu Milisleri, Seyrantepe'de bekçi grubuna yönelik silahlı eylem gerçekleştirdiğini duyurdu. "2 Temmuz ateşi sizi yakacak" başlıklı yapılan açıklamada, "Bindiğiniz otobüste olacağız, alışveriş yaptığınız dükkanda olacağız, siz neredeyseniz biz sizin peşinizde olacağız. 2 Temmuz'un hesabını her an ödeyeceksiniz. Hazır olun" denildi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Muhlis Akarsu Milisleri, İstanbul Seyrantepe 500 Evler girişinde 29 Haziran gece 01.30'da devriye gezen 3 kişilik bekçi grubuna silahlı eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu. Eyleme ilişkin yapılan açıklamada bir bekçinin yerde yattığının gözlemlendiğinin ancak akıbetinin netleştirilemediği, olay yerine çok sayıda özel hareket polisinin sevk edildiği kaydedildi. 

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Bugünün bekçileri, polisleri, faşistleri ve bütün bir devleti 2 Temmuz 1993'u planlayanlardır. Halkların yıllardır sürdürdüğü mücadelenin karşısında bir katliamcı, onursuz devlet bulunmaktadır. O gün Madımak'ta canlarımızı yakarak öldürenler ellerinde benzin bidonları ile gezdirilmişlerdir. O katiller bugün faşist AKP-MHP iktidarı olarak kendilerini devam ettiriyor.

Eylemimizle cezalandırdığımız bekçi grubu halka sokakta zulmeden, emekçileri döven, ezilenleri tekmeleyenlerdir. Bugün yine halklarımıza, Alevilere, Kürtlere yönelik bir katliam girişimi olsa o bekçiler ve polisler faşist katillere benzin, silah, bomba dağıtacak olanlardır. Bu sebeple bu ülkede hiç bir katliamın hesabı biz bitti demeden bitmez. Sivas'ın hesabını her gün soracağız! Her gün o yanarak semah dönen canlarımızı anacağız. Öldürdüğünüz insanlarımızın hesabını sormak için sizlerle her gün karşı karşıya geleceğiz. Bindiğiniz otobüste olacağız, alışveriş yaptığınız dükkanda olacağız, siz neredeyseniz biz sizin peşinizde olacağız. 2 Temmuz'un hesabını her an ödeyeceksiniz. Hazır olun!"