29 Mart 2024 Cuma

HBDH Milisleri: Newroz ateşi yanmaya devam edecek

HBDH Sinan Dersim Milisleri, 22 Mart gecesi İstanbul, Van, Siirt ve İzmir'de Newroz eylemleri yaptı. Newroz ateşleri yakarak, havai fişeklerle Newroz'u selamlayan milisler, yazılama yaptı, pankartlar astı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Sinan Dersim Milisleri, 22 Mart gecesi İstanbul, Van, Siirt ve İzmir'de Newroz eylemleri gerçekleştirdi.

"Newroz ateşleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Milislerimiz dört bir yanda Newroz ateşlerini harlıyor" denilen açıklamada, dört kentin pek çok merkezi noktasına yazılamalar yapıldığı, pankartlar asıldığı, Newroz ateşleri yakılarak, havai fişeklerle Newroz'un selamlandığı belirtildi.

HBDH Sinan Dersim Milisleri, Newroz eylemlerine ilişkin yaptıkları açıklamada, "Düşmanın baskı ve tehditleri işe yaramıyor. Yoksul halklarımız bu saldırılar karşısında geri adım atmıyor, sinmiyor. Milislerimiz de emekçi saflardaki isyan havasını isyan ateşleriyle pekiştiriyor" dedi.

Gerçekleştirdikleri eylemlerde halka yönelik konuşmalar yapan HBDH milisleri, halkın Newroz coşkusuna ortak olduğunu belirtti. Eylemlere ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Newroz ateşini her yere taşıyoruz, taşıyacağız! Bedenini isyan ateşiyle tutuşturan ölümsüzlerimizin izinde kararlılıkla yürüyoruz. Onlardan devraldığımız bayrağı onurla taşıyoruz, zafere kadar yılmadan taşıyacağız. Zaferi mutlaka kazanacağız! Kahrolsun faşizm! Tek yol birleşik devrim!"