2 Mayıs 2024 Perşembe

HBDH milisleri MHP'li faşiste ait fabrikayı ateşe verdi

HBDH Edessa Cejna Milisleri, Gebze'de MHP'li bir faşiste ait geri dönüşüm fabrikasını ateşe verdiklerini açıkladı. Eylem PKK lideri Abdullah Öcalan ve hapishanelerde direnen tutsaklara adandı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Edessa Cejna Milisleri, 1 Nisan günü Kocaeli'nin Gebze ilçesinde MHP'li bir faşiste ait geri dönüşüm fabrikasını ateşe verdiklerini açıkladı.

Eylemin ardından fabrikada büyük hasar oluştuğunu duyuran HBDH milisleri yaptıkları açıklamada, "Birleşik devrimin neferleri olarak faşizme her yerde ve her koşulda gereken cevabı veriyoruz. Gerek zindanlarda bedenlerini açlığa yatıran yoldaşlarımız, gerek dağlarda faşizme en ağır darbeleri indiren gerillalarımız, gerek şehirlerde faşizmin kabusu olan milislerimiz korkusuzca faşizmden hesap soruyor.
"Bu eylemimizi başta Kürt halk önderi Abdullah Öcalan olmak üzere zindanlarda direnen tüm yoldaşlarımıza adıyoruz. Zindanlar yıkılana, İmralı tecrit ve imha sistemi yıkılana, birleşik devrimimiz zafere ulaşana kadar eylemlerimiz devam edecek. Yaşasın birleşik devrimimiz. Zindanları yıkacağız. İmralı tecrit ve imha sistemini parçalayacağız" ifadelerine yer verdi.