3 Mayıs 2024 Cuma

HBDH milisleri Esenyurt'ta bir fabrikaya eylem düzenledi

HBDH milisleri, İstanbul Esenyurt'ta bulunan ahşap kapı imalatı yapan bir fabrikaya eylem düzenlendi. Çıkan yangında fabrika kullanılamaz hale geldi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Delal Amed Milisleri, İstanbul Esenyurt'ta bir fabrikaya yönelik eylem gerçekleştirdi. 17 Nisan günü gerçekleştirilen eyleme ilişkin açıklama yapan HBDH milisleri, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerindeki ahşap kapı imalatı yapan fabrikada çıkan yangında fabrikanın kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

"Her an ve her koşulda kapitalist sisteme ve sömürgeci-faşist yerel işbirlikçilerine darbe vurmaya devam ediyoruz" diyen HBDH Delal Amed Milisleri, "Faşist ve sömürgeci AKP-MHP rejiminin antidemokratik ve tekçiliği esas kılmayı hedefleyen politikaları sonucu ezilenlere karşı baskı artıyor, toplumun en yoksul kesimi temel insani ihtiyaçlarını karşılamaktan mahrum bırakılıyor, işçinin ve emekçinin hakları gün be gün yok ediliyor. Buna karşı toplumsal alandaki her türlü örgütlenme, direniş, sendikacılık faaliyeti kriminalize ediliyor" ifadelerine yer verdi.

Halka yönelik her türlü şiddete karşı sokakta ve mücadelenin her alanında düşmana karşılık vereceklerini duyuran HBDH milisleri, "Tüm ezilenlerin ortak safı olan HBDH saflarında örgütlenelim, faşizmi yok edelim" çağrısında bulundu.