7 Mayıs 2024 Salı

Hatimoğulları: Gözaltılar seçim kazanma operasyonudur

Adana'da HDP ve HDK'lilerin gözaltına alınması İnönü Parkı'nda protesto edildi. Burada konuşan HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, gözaltılar seçimi kazanma operasyonu olduğunu belirtti.
HDP Adana İl Örgütü ve HDK İl Yürütmesi, DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek vermek için yapılan 2 günlük açlık grevine katıldıkları için gözaltına alınan yöneticilerinin serbest bırakılması istedi.
 
İnönü Parkı'nda yapılan açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, İHD, DBP, SYKP, EMEP yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. "Gözaltılar, tutuklamalar ve baskılar bizi yıldıramaz" pankartını taşıyan kitle "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı attı. 
 
Partilerine dönük baskı ve saldırıların artığına dikkat çeken HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Mahsun Eriğ, bu baskıların esas nedeninin yerel seçimler olduğunu belirtti. Demokrasi güçleriyle bir araya gelip AKP-MHP ittifakını gerileteceklerini vurgulayan Eriğ, "Bir olacağız, bir arada olacağız; itirazlarımızı birleştireceğiz. Dayanışmayı büyüteceğiz. Halklar kazanacak. Emek kazanacak. Bu uygulamalar boşa çıkacaktır. Gözaltındaki arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın" diye konuştu.
 
OHAL DEVAM EDİYOR
 
Ardından söz alan HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, derhal serbest bırakılmasını istedi. OHAL uygulamalarının halen devam ettiğini ifade eden Hatimoğulları, AKP'nin "faşist diktatörlüğünü" kurumsallaştırmak için muhalif olan tüm kesimleri susturmak adına "faşizan" uygulamalarını arttırdığını söyledi. Cezaevleri yapmakla övünen bir iktidar ile karşı karşı olduklarını kaydeden Hatimoğulları, AKP'nin ülkeyi yarı açık cezaevine çevirdiğinin altını çizdi.
 
'AKP'YE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ'
 
Herkesin yeni yılını kutlayan Hatimoğulları, "Bu son süreçteki operasyonları, seçim kazanma operasyonu olarak değerlendiriyoruz. Bakın her seçim arifesinde HDP, bileşenlerine ve bu toplumun muhalif kesimlerine operasyonlar düzenlenir. Seçimde çalışma yürütecek arkadaşlarımız gözaltına alınıp, tutuklanır. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de Türkiye'nin her yerinde yine muhaliflere, HDP ve bileşenlere aynı şekilde operasyonlar gerçekleştiriliyor. Fakat şunu bilsinler ki; bizler bu iktidarı, faşist rejimini sandığa gömeceğiz. Bugün Türkiye'deki muhalif kesiminin tamamının yüreği bir ve beraber atma durumundadır. Bugün bizler bu faşizan rejimden bu baskı anlayıştan, gözaltılardan, baskılardan ve tutuklamalardan kurtulmamızın tek yöntemi ve yolu mevcut olan iktidarı geriletmektir. Bu nedenle buradan çağrımızı bir kez daha yeniliyoruz. Türkiye'de yüreği adaletten, eşitlikten, barıştan, kardeşlikten yana olan herkesin bir olmaya beraber olmaya dayanışma içinde olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.