18 Mayıs 2024 Cumartesi

Hasta tutuklu Gıyaseddin Sevmiş serbest bırakılsın

İHD İzmir Şubesi, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" şiarıyla Konak eski Sümerbank önünde düzenlediği eylemde 12 yıldır Şakran 4 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde bulunan hasta tutuklu Gıyaseddin Sevmiş'in durumuna dikkat çekti.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" şiarıyla düzenlenen eylemde 12 yıldır Şakran 4 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde bulunan hasta tutuklu Gıyaseddin Sevmiş'in durumuna dikkat çekti. Konak eski Sümerbank önünde yapılan eylemde "Ağır hasta mahpuslar ölüyor, susma" pankartı açıldı.
 
Eylemde, İHD yöneticisi Ahmet Çiçek, hasta tutuklu Sevmiş'in gönderdiği mektubu okudu. Böyle bir süreçte hapishanede olmanın kendisinin psikolojik ve patolojik rahatsızlıklarını arttırdığını aktaran Sevmiş, mektubunda, hastalıklarının hapishane koşullarında başladığını ve tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerekmesine rağmen 13-14 ayda bir kontrole gidebildiğini ifade etti. 
 
Sevmiş yaşadığı hastalıkları şu şekilde sıraladı: "Temelde ölümcül Wilson hastalığı; karaciğer sirozu; cilt sirozu; beyinde damar tıkanıklığı ve beyinde lekelerin oluşması, ayrıca beyinde küçülme hastalıkları mevcut. Bu temel hastalıklara direkt kalbe etkisi olduğundan dolayı  6 Mayıs 2017 tarihinde bir kalp ameliyatı ile kalbime pil takılmak zorunda kalınmıştır. Gözlerde görme zayiatı gelişiyor. Ayrıca Hepatit B (Sarılık) hastalığı, midede reflü vücudumda ağırlaşıp yaygınlaşmakta. Yine böbreklerde de belirli hastalıklar mevcut. Eğer ki şimdi tam teşekküllü bir sağlık kuruluşunda tedavi altına alınmazsam yavaş yavaş ölümüm kaçınılmaz olacaktır. En azından ölmeden önce son bir kez ailem ve tüm sevenlerimle özgür bir zaman geçirmek ve toprağa canlı iken ayak basabilmek en büyük isteğimdir. Bundan öte insani ve vicdani bir hak olabilir mi?"