18 Nisan 2024 Perşembe

Hasan Oğuz mezarı başında anıldı: Dayanışmayla kazanacağız

Ölümsüzlüğünün 3. yılında mezarı başında anılan Dev Yapı-İş işyeri temsilcisi Hasan Oğuz'a her işçiye ulaşana ve bu sömürü düzeni değişene dek mücadelesinin yükseltileceği sözü verildi. 

Dev Yapı-İş sendikası işyeri temsilcisi ve Avrupa temsilcisi Hasan Oğuz, ölümsüzlüğünün 3. yılında mezarı başında anıldı. 2020 yılında Covid-19 kaynaklı geçirdiği kalp krizi sonucu çalıştığı Galataport şantiyesinde yaşamını yitiren Oğuz'un ölümü raporlara "bulaşıcı hastalık" diye geçmişti. 

Dev Yapı-İş'in çağrısıyla Oğuz Habipler Yayla Mezarlığındaki mezarı başında anıldı, bir kez daha mücadelesinin yükseltileceği sözü verildi. 

İnşaat-İş ve Limter-İş üyelerinin de katılımıyla başlayan anma ölümsüzleşen işçiler anısına saygı duruşuyla başladı. 

DEMİR: BU KOŞULLARI DEĞİŞTİRENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
Ardından söz alan Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, Hasan Oğuz'un başında bir kez daha şu sözü yineledi: "Her işçiye ulaşana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu koşulları değiştirene kadar mücadelemiz devam edecek."

İnşaatlarda her gün işçilerin, patronların kar hırsı sonucu iş cinayetiyle katledildiğini anımsatan Demir, "Bir kez daha Hasan Oğuz ve diğer arkadaşlarımıza söz veriyoruz. İnşaatlardaki iş kazaları, barınma sorunu çözülene dek mücadelemizi en yükseğe çıkaracağız. Hasan Oğuz'un bayrağını göklere çıkaracağız. Karanlığı daha da aydınlatacağız. Bu mücadeleyi direnişle, birliktelik ve beraberlikle kazanacağız" dedi.

ÖZGÜR: TAVİZSİZ MÜCADELEMİZDE GÖZLERİ ÜZERİMİZDE
İnşaat-İş Sendikası adına konuşan Yunus Özgür, Hasan Oğuz'un inşaat işçisi olduğu kadar da devrimci olduğunu kaydetti. Patronlara karşı tavizsiz mücadelelerinin bundan kaynaklandığını dile getiren Özgür, şöyle devam etti: "Hasan yoldaşımızdan önce kaybettiklerimiz; Duran Baysal, Serdar Ben, Tekin Aslan, Erol Ekici, Ethem Sarısülük... Her zaman denetleyen gözlerini üzerimizde hissediyoruz. Mücadelede, şantiyede her attığımız adımda, işçi arkadaşlarımızla görüşmemizde, patronlarla görüşmede onların denetleyen gözlerini üstümüzde hissediyoruz." 

GÜLER: HASAN'IN BAYRAĞI YERE DÜŞMÜYOR
Limter-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Erhan Güler de Hasan Oğuz'la tanışmanın kendisi için bir gurur olduğunu ve O'ndan çok şey öğrendiğini dile getirdi. Güler, "Hasan yol açıcıydı, her şantiyede devrimciliğini konuştururdu. İnşaat işçiliğinin örgütlenme geleneğini sürdürdü. Hasan kavgamızda yaşayacak. Birçok işyerinde, şantiyelerde, direnişlerde yaşıyor. Biliyoruz ki Hasan'ın bayrağı yere düşmüyor" ifadelerini kullandı.