14 Mayıs 2024 Salı

Hamburg'ta 68 kuşağının 50. yılı paneli düzenlendi

AGİF, Almanya'nın Hamburg kentinde '68 devrimci çıkışın 50. yılı dolayısıyla panel düzenledi.
Almanya Göçmen işçiler Federasyonu (AGİF), Almanya'nın Hamburg kentinde '68 devrimci çıkışın 50. yılı dolayısıyla panel düzenledi.
 
Panele HDP eski Milletvekili Nursel Aydoğan ve yazar İbrahim Okçuoğlu konuşmacı olarak katıldı. Panele Hamburg ve Kiel'den çok sayıda kişi katıldı.
 
Panelde söz alan Nursel Aydoğan, "'68 yılı Turkiye'de toplumsal uyanışın adıdır. 68'den sonra feminist akımlar gelişmiş, Kürt özgürlük hareketinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır" dedi. Kürt halkında milliyetçiliğin gelişmemesinde  68 kuşağının etkisinin büyük olduğunu ifade eden Aydoğan, "Devlet 68 kuşağının önderlerine ne yaptıysa şu an aynısını biz devrimcilere ve yurtseverlere uyguluyor" diye konuştu.
 
Aydoğan'ın ardından söz alan İbrahim Okçuoğlu, "'68 kuşağında devrimci ruh vardı. Bizim şimdi buna ihtiyacımız var. Buna sahip çıkmamız gerekir" diye kaydetti. Dönemin mücadele önderlerinin hiç bir zaman kişisel çıkar peşinde koşmadığını, birlik ve dayanışma ruhunun hep ön planda olduğunu söyleyen Okçuoğlu, "Örneğin Deniz ve arkadaşları idam sehpasında iken Mahir ve arkadaşları yaptıkları eylem nedeniyle Kızıldere'de katledildi. Bu bir dayanışma eylemidir. Bu günde birlikte mücadele etmeliyiz. Dayanışma ruhuyla yanyana durup beraber direnmeliyiz" diye belirtti