14 Mayıs 2024 Salı

Hambach ormanını savunmak için öğrenciler greve çıktı

Hambach Ormanı'nın Alman enerji tekeli RWE için kesilmesine karşı sosyalist gençlik örgütü Young Struggle öncülüğünde öğrenciler grev çıktı, ormanı ziyaret etti.
Almanya'nın Buir kentine yakın Hambach Ormanı'nın Alman enerji tekeli RWE için kesilmesine karşı Köln, Duisburg, Bonn ve Siegburg kentleri başta olmak üzere Kuzey Ren Vestfalya bölgesinden yüzlerce genç okullara gitmeyip, ormanı ziyaret etti. Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle öncülüğünde yapılan greve, yerel basının da ilgisi yoğundu.
 
'Hambach'a Okul Gezisi' inisiyatifi sözcüsü Young Struggle aktivisti Carlos Manoukian, grevin Köln çevresindeki öğrenci gençlik içinde yoğun ilgiyle karşılandığını belirtti. Sözcü, ''Hambach Ormanı ve onda simgeleşen yaşam alanlarımızı savunmak en başta gençlerin sorunu. Çünkü söz konusu talan ve yıkım aynı zamanda geleceğimizin de yıkımı ve talanıdır. Grev hazırlığı sürecinde gördük ki, liseli öğrenci gençlik ekoloji mücadelesinin öncü bir dinamiği olmaya adaydır'' dedi.
 
Young Struggle'ın ormanda düzenlediği 'Devrimci Çevreci Politika' atölyesinde Young Struggle temsilcisi, ''Devrimci hareketin doğa-çevreci politikalara ilgisizlik durumu, küçümseyici tavrı son yıllarda çevreci kitle hareketinin dayatmasıyla yıkıldı. Çok açık ki emperyalist küreselleşme düzeninin doğa düşmanı saldırılarına karşı çevreci hareketi sosyal kurtuluşçu programlar ile birleştirildiğinde, devrim ve sosyalizm mücadelesinin önemli bir kitle kanalizatorunu oluşturmaktadır'' diye belirtti.