19 Mayıs 2024 Pazar

'Halkın çıkarları dışında hiçbir çıkara boyun eğmedik'

KESK'li kamu emekçileri direnişlerinin 69. haftasında Kadıköy Altıyol'daydı. KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri, haklı olduklarını ve işlerini geri alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.
OHAL'de çıkarılan gece yarısı KHK'ları ile işlerinden olan KESK'li kamu emekçileri 69 haftadır sürdürdükleri 'işimi istiyorum' eylemini bugün de Kadıköy Altıyol'da gerçekleştirdi. 
 
Polisin tehdit ve engellemelerine rağmen Eğitim-Sen 2 Nolu şube binası önünden yürüyüşe geçen kamu emekçileri Altıyol'da basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
“İşimizi geri istiyoruz” pankartının açıldığı eylemde “Haksız hukuksuz KHK ile ihraç edildim suçum: Barış istemek” yazılı döviz taşındı. “KHK'lar gidecek biz kalacağız”, “İşimizi geri istiyoruz” sloganları atılan eyleme HDP İstanbul milletvekili adayları Sema Uçar ve Musa Piroğlu da katıldı.
 
Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Ata Esen, yaptığı açıklamada, haksız, hukuksuz ve nedensiz bir şekilde gece yarısı çıkarılan KHK ile işinden edilen kamu emekçilerinin zorba kararlara rağmen 69 haftadır sokaklarda olduğunu söyledi. “Bizler kamu emekçileri olarak öğretmenleriz, hekimleriz, hemşireleriz, mühendisleriz, büro emekçileriyiz” diyen Esen, şöyle devam etti: “Bu görevlerimizi elde ederken hiçbir yerden torpilimiz yoktu. İktidara yandaşlık yapmadık, emeğimizle alınterimizle mesleğimize sahip olduk.”
 
Esen, halkın çıkarları dışında hiçbir çıkara boyun eğmediklerini belirterek, iktidarın memuru olmadıklarını söyledi. Esen, “Mücadele etmeye ve direnmeye devam edeceğiz. Kamu emekçileri arkadaşlarımız işlerine dönünceye kadar devam edecektir. Bu mücadelemiz haklıdır, meşrudur, bizler bu konuda haklıyız” diye konuştu.
 
Her Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 14.00'da Kadıköy ve Bakırköy'de oturma eylemi yapan KESK'liler, geçen iki hafta boyunca polisin saldırısına maruz kalmış ve eylemleri yasaklanmıştı. Eylemlerin bundan sonra aynı günlerde saat 18.00'da sadece Kadıköy'de yapılacağı öğrenildi.