14 Mayıs 2024 Salı

Halk ozanı Ayten Gülçınar öldürüldü

Halk ozanı ve şair Ayten Gülçınar, bir yıldır kendisini tehdit eden ve şikayete rağmen herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakılan nişanlısının oğlu tarafından öldürüldü.
Halk ozanı ve şair Ayten Gülçınar, nişanlısının oğlu tarafından silahla öldürüldü.
 
UNESCO tarafından davet alan Gülçınar, nişanlısı Halil B. ile birlikte Etimesgut'un Eryaman Mahallesi'ndeki evinden çıkarken Halil B.'nin oğlu Hüseyin B tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan çift, mahalleli tarafından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 
 
Gülçınar müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Halil B ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.
 
'TEHDİTLERE RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI'
 
Hüseyin B'nin, miras yüzünden uzun süredir nişanlı çifti tehdit ettiği, bu nedenle mahkemeden çağrı üzerine koruma kararı çıkartılmasına rağmen koruma altına alınmadığı öğrenildi.
 
Ayten Gülçınar'ın oğlu Fahrettin Gencer, yaptığı açıklamada, annesinin Halil B. ile evlenmesine, mirasın bölüneceği gerekçesiyle oğlu Hüseyin B. ve diğer çocuklarının karşı çıktığını, bir yıldır annesinin yanı sıra kendisinin de Hüseyin B. tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü.
 
Gencer, tehditlere rağmen Hüseyin B'nin, herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakıldığını, tehditlerin devam ettiğini savundu. Gencer, Halil B'nin miras konusunda çocuklarına herhangi bir zorluk çıkarmadığını, buna rağmen kardeşler arasındaki kavga nedeniyle annesi ve nişanlısının hedef alındığını iddia etti.
 
UNESCO DAVET ETMİŞ
 
Annesinin Türkiye'deki 4 kadın halk ozanından biri olduğunu söyleyen Gencer, çok sayıda şiir kitabı da bulunan Gülçınar'ın aşıklık ve ozanlık geleneğini sürdürmeye çalıştığını anlattı. Gencer, Gülçınar'ın UNESCO tarafından Türkiye'yi temsilen Paris'e davet edildiğini söyledi
 
Gülçınar'ın cenazesi bugün Ankara Sincan Cimsit Mezağlığı'nda toprağa verilecek.