18 Nisan 2024 Perşembe

Halepçe'de hastane işçileri ücret alacakları için iş durdurdu

Halepçe Hastanesi'nde çalışan işçiler, nisan ayından bu yana ödenmeyen maaşları için eylem yaptı.

Halepçe'de Kimyasal Saldırı Mağdurları Hastanesi'nde temizlik alanında çalışan işçiler, ödenmeyen maaşları için eylem yaptı. Hastanesi önünde toplanan işçiler adına yapılan açıklamada, uzun süredir talep edilmesine rağmen ücret alacaklarının verilmediğine dikkat çekildi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Sinur Hamid, işçilerin maaşlarının ödenmesini Sağlık Bakanlığı'ndan daha önce de talep ettiklerini söyledi. Hamid, "İşçilerin maaşlarını alma hakkı var. Maaşların ödenmesini Sağlık Bakanlığı'ndan yazılı olarak talep ettik. Ancak Maliye Bakanlığı maaşların ödenmesini hala onaylamadı. İşçileri destekliyoruz, çünkü onlar Halepçe hastanelerinin temel direkleridir" ifadelerini kullandı.

Haklarını isteyen 163 işçi, ücretleri ödenene kadar iş durdurduklarını belirtti. Rojnews'e konuşan işçilerden Niga Ehmed, "Maaşlarımızı istiyoruz, her gün bugün olmazsa yarın ödenir diyorlar. Beşinci aya girdik ama hala ödemediler" dedi. İşçi Runak Eli ise "Nisan ayına kadar maaşlarımızı şirket ödüyordu. Nisan ayında maaşlarımız hükümete ve Sağlık Bakanlığı'na bağlandığından bu yana herhangi bir ödeme yapılmadı" ifadelerini kullandı.