24 Aralık 2025 Çarşamba

Hakan Fidan konuşurken basın toplantısı bitirildi

Şam'da HTŞ yönetiminin Dışişleri Bakanı Şeybani ile ortak basın açıklaması düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuşurken, toplantı bir anons ile yarıda kesildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, dün Suriye'de resmi ziyaretlerde bulundu. Ziyaret kapsamında heyet önce Şam'da HTŞ yönetiminin Cumhurbaşkanı Muhammed el Golani ile bir araya geldi, ardından bakanlar ve istihbarat başkanları arasında ayrı görüşmeler yapıldı.

Fidan ile HTŞ yönetiminin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, yaptıkları görüşme sonrasında ortak basın açıklaması düzenledi. Fidan ve Şeybani, açıklamalarını bitirince gazetecilerin sorularını yanıtlamaya başladı. Fidan kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, salonda "Basın toplantısının sona erdiğini belirtmek isterim. Sayın bakanlara çok teşekkür ederim" anonsu yapıldı.

Konuşması bölünerek yapılan anonsa karşı şaşkına dönen Fidan, "toplantı bitti" anonsunun ardından çevirinin aktarıldığı kulaklığı taktı. Basın toplantısının bittiğine dair anonsla birlikte sözü yarıda kesilen Fidan, duruma karşı herhangi bir yorum yapmadı ve Şeybani ile tokalaşarak toplantı sonu fotoğrafı verdi.