24 Nisan 2024 Çarşamba

Haber-Sen: PTT promosyonları güncellenmelidir

Artan enflasyon karşısında geçen sene imzalanan promosyon sözleşmelerinin güncelliğini yitirdiğini vurgulayan HABER-SEN, PTT'de yapılan sözleşmelerin derhal güncellenmesini istedi.

Basın, Yayın ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) 2 No'lu Şube, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) emekçilerinin promosyon ödemelerinin güncellenmesine ilişkin Ankara'da bulunan PTT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

"PTT yönetimi uyuma, personeline sahip çık, promosyonu güncelleştir" pankartı açılan eylemde açıklamayı 2 No'lu Şube başkanı Yaşar Polat okudu. Emekçilerin her geçen gün yoksullaştığını söyleyen Polat, ücretleri enflasyon karşısında erirken seyirci olmayacaklarının altını çizdi.

Yaşanan ekonomik kriz ve artan enflasyonla tüm işçi ve emekçilerin satın alma gücünde ciddi oranda bir gerileme yaşandığını vurgulayan Polat, şöyle devam etti: "Haziran 2021 öncesi birçok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri ile emekçilerin eline 3-5 bin TL arası ek bir gelir geçmişti. Ancak yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakam 27-50 bin TL'ye kadar çıkmaktadır. Özellikle 2022 yılı ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan işyerlerinde çalışan emekçiler ciddi hak kaybına uğramış bulunmaktadır." 

PTT çalışanlarına 2022 Haziran ayında Ziraat Bankası ile imzalanan protokol gereği 15 bin 250 lira promosyon ödemesi yapıldığını aktaran Polat, ülkenin içinde bulunduğu durum sonucu ödenen miktarın güncelliğini kaybettiğinin altını çizdi. "Yapılan anlaşmanın üzerinden kısa bir süre geçmiş olsa da içinde bulunduğumuz enflasyon nedeniyle birçok banka tarafından yeni yapılan promosyon anlaşmalarında 27 bin-50 bin TL aralığında tekliflerin verildiği ve bir çok kamu kurumunun eski promosyon anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal edildiği ve yeni anlaşmalar yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir" diyen Polat, bir an önce PTT'de promosyonların güncellenmesini istedi.