28 Nisan 2024 Pazar

'Güvenli bölge' Refah'a bombardıman sürüyor

Siyonist İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinden "güvenli bölge" olduğunu iddia ederek Filistinlileri göçe zorladığı Refah'a dönük bombardımanını sürdürüyor. Dün gece gerçekleşen saldırılarda yüzü aşkın Filistinli katledildi.

Siyonist İsrail'in Filistin'e dönük işgal ve soykırım saldırıları devam ediyor. İsrail, 7 Ekim'de Filistinli direniş güçlerinin gerçekleştirdiği Aksa Tufanı hamlesi sonrası Gazze Şeridi'nin kuzeyine yoğun bir bombardıman başlatmış ve Filistinlileri Gazze'nin güneyine göç etmeye zorlamıştı. İsrail'in kuzeydeki saldırıları sonucu yüz binlerce Filistinli Gazze'nin en güneyinde yer alan Han Yunus ve Mısır sınırındaki Refah'a sığındı. Halkın göç etmesinin ardından işgal güçleri, önce Han Yunus'a, ardından "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği Refah'a dönük büyük bir kuşatma ve bombardıman başlattı.

Gazze'nin kuzeyinin boşaltılması, sağlık sisteminin ve sivil altyapının çökmesi sonrası Han Yunus ve Refah da hem karadan kuşatma altına alınıyor, hem de kesintisiz bombardıman sürüyor. İki kentte pek çok hastaneye saldırıldı, sivil altyapı, sığınma merkezleri, mülteci kampları, okul, kilise ve camiler hedef alındı.

1.9 milyonu aşkın Filistinlinin sığındığı Refah'a dönük dün gece havadan ve denizden gerçekleştirilen bombardımanda yüzden fazla kişinin öldürüldüğü, yüzlerce yaralı olduğu belirtildi. İsrail'in karadan kuşatmayı da ilerlettiği ve yakın zamanda bir kara harekatı planladığı kaydedildi.

KUVEYT HASTANESİ'NİN ÇEVRESİ HEDEF ALINDI
Bombardımanlarda Yabna mülteci kampı, Filistin Kızılayı'nın bulunduğu Gazze merkezi, Kuveyt Hastanesi'nin çevresi, Mısır sınırına yakın yerleşim bölgelerinin de hedef alındığı öğrenildi.

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını ifade etti.

Filistin'e dönük ambargo da sürüyor. Filistin'e gıda, ilaç, yakıt girişi engellenirken, elektrik, su, internet ve gaz kesintileri de devam ediyor.

Öte yandan İsrail ordusu, Refah'a düzenlediği operasyonda Filistin direnişinin elindeki iki kişiyi teslim aldığını duyurdu.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR DEVAM EDİYOR
Siyonist İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki baskınları da devam ediyor. Nablus'un güneybatısındaki Tal ve Tubas'ın güneydoğusundaki Tamun kasabalarında iki Filistinli İsrail'in baskınlarda açtığı ateş sonucu yaralandı.

Nablus'ta yer alan Balata kampında İsrail askerleri buldozerlerle baskın düzenledi. Ramallah'ta da pek çok eve baskın yapıldı ve halkın üzerine ateş açıldı.

KUDÜS'TE 15 YAŞINDA BİR ÇOCUK KATLEDİLDİ
Kudüs'te 15 yaşındaki Muhammed Tarık Ebu Sneina İsrail askerleri tarafından vurularak katledildi. Görgü tanıkları Sneina'nın sokak ortasında vurulduğunu ve yaralı halde bırakıldığını kaydetti. Sneina ardından yaralı halde gözaltına alındı ve kaçırıldı, bir süre sonra da yaşamını yitirdi.