19 Mayıs 2024 Pazar

Güven direnişinin 63. gününde: 6 gündür avukat görüşüne çıkamıyor

63 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Leyla Güven, sağlık sorunları nedeniyle 6 gündür avukatlarının görüşüne çıkamıyor.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması istemiyle 8 Kasım'dan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven eyleminin 63. gününde.
 
Güven, sağlık sorunları nedeniyle 6 gündür avukat görüşüne çıkamıyor.
 
Avukatların verdiği bilgiye göre, Güven, 4 Ocak'tan önce yanında kalan koğuş arkadaşlarının refakatiyle avukatlarının görüşme odasına girebilirken, son 6 gündür görüşe çıkamıyor. Avukatlarının her gün Diyarbakır E Tipi Cezaevine giderek görüşme talebinde bulundukları ancak Güven'in görüşme yapacak enerjiyi kendisinde bulamadığı için gelemediği kaydedildi.
 
GÜVEN EN SON KIZI İLE GÖRÜŞTÜ
 
Tansiyon düzensizliği, mide bulantısı, halsizlik, baş ağrısı, mide krampı, sese ve ışığa hassasiyetinin artması gibi sağlık sorunları yaşayan  Güven, en son 7 Ocak'ta kızı Sabiha Temizkan ve yurtdışında yaşayan oğlunun Türkiye'den ayrılması üzerine bir saatlik bir görüşme yapmıştı. Güven, hücre arkadaşları tarafından görüş yerine getirilmişti.
 
Temizkan, bir önceki görüşmeye göre annesinin, bitkin, halsiz olduğunu, kilo kaybettiğini, açlık grevinin getirdiği olumsuzluklarının tüm bedeninde hissedildiğini söylemişti. Temizkan, annesi Güven'in konuşmasının da kısık sesli ve yavaş olduğunu anlatmıştı. 
 
Temizkan, başkasının yardımı olmadan annesinin ayakta kalma ve yürüme yetisini neredeyse tamamen yitirdiğini söylemişti.