30 Nisan 2024 Salı

Gülistan Doku adına 'Özel savaşa karşı gençler sahada' turnuvası

Kürdistan'da yürütülen özel savaş politikalarıyla özelde kadınlar olmak üzere gençlerin uyuşturucu,  seks işçiliğine zorlama, ajanlaştırma, asimilasyon, zorunlu göç gibi kirli yöntemlerle toplumdan, örgütlü yaşamdan koparılmaya çalışıldığına dikkat çeken DEM Parti gençlik Meclisi, "Özel savaşa karşı görkemli direniş" kampanyası kapsamında futbol turnuvası düzenliyor. 1565 kayıp Gülistan Doku adına "Özel savaşa karşı gençler sahada" şiarıyla düzenlenen turnuva için başvuruların 21 Mayıs'a kadar süreceği kaydedildi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, Gülistan Doku anısına futbol turnuvası başlatıyor. DEM Parti'nin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu açıklamanın Türkçesini, Gençlik Meclisi üyesi Oğuzhan Azbay ise Kürtçesini okudu. 

'GENÇ KADINLAR YAŞAMDAN KOPARILMAYA ÇALIŞILIYOR'
Değişimin öncüsü olan başta kadınlar ve gençlerin egemenlerin büyük ve kirli saldırılarına maruz kaldığını hatırlatan İbrahimoğlu, kirli politikaların politikaların özel savaş teknikleriyle yürütüldüğünü kaydetti. Uyuşturucu, seks işçiliğine zorlama, asimilasyon ve zorunlu göç ile gençlerin ve özelde genç kadınların toplumdan, örgütlü yaşamdan ve ülkesinden uzaklaştırılarak bireysel ve sahte bir yaşama yönlendirildiğini kaydeden İbrahimoğlu, "DEM Parti Gençlik Meclisi olarak ağustos ayında 'Özel savaşa karşı görkemli direniş' şiarı ile bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanya çerçevesinde genç arkadaşlarımızı özel savaşa karşı bilinçlendirme ve örgütleme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün biliyoruz ki gençleri ve toplumu esir almak için yürütülen özel savaş politikalarının en yaygın olanlarından biri endüstriyel spor ve özelde de futboldur. Bu sistem, şoven ve cinsiyetçi endüstriyel futbol ile gençleri ve toplumu uyuşturarak yüksek karlar elde etmekte ve kendi devamlılığını sağlamaktadır" dedi. 

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ELİMİZDEN ALMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI SAHAYA ÇIKIYORUZ'
Geleneksel olarak sistemin futboluna karşı alternatif futbol turnuvaları düzenlediklerini anımsatan İbrahimoğlu, "Bu yıl da 'Özel savaşa karşı gençler sahada' diyerek Gülistan Doku adına bir futbol turnuvası düzenleyeceğimizi genç arkadaşlarımıza ve halkımıza duyuruyoruz. Bizlere uygulanan yıldırma politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, ajanlaştırma çabalarına ve göçertme politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlara karşı sahaya çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BAŞVURULAR 21 MAYIS'A KADAR 
1565 gündür "Gülistan Doku nerede" diye sormaktan bıkmadıklarının altını çizen  İbrahimoğlu, "Bütün genç arkadaşlarımız 21 Mayıs'a kadar DEM Parti il ve ilçe örgütlerimize giderek turnuvamıza katılmak için ismini yazdırabilir. Özellikle genç kadın arkadaşlarımızın turnuvaya katılarak kadın düşmanlığına karşı güçlü bir tutum sergilemesini ve kadınlara biçilen cinsiyetçi rolleri ters yüz etmesini istiyoruz" dedi.