3 Mayıs 2024 Cuma

Göçükteki 7 işçinin kimliği belli oldu

İliç'te meydana gelen katliamda göçük altında kalan 9 işçiden 7'sinin kimliği belli oldu, olayla ilgili soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı. SSR Mining ise işçi ve diğer şirket çalışanlarına "Şirket dışına bilgi dağıtmayın" gözdağında bulundu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik'e ait Çöpler Altın Madeni'nde çöken siyanürlü pasa dağının altında kalan 9 işçiden 7'sinin isimleri belli oldu. 7 işçinin isimleri şu şekilde: Uğur Yıldız,Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen.

Öte yandan çökmeye ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında maden saha görevlisinin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

SSR MINING'DEN İŞÇİLERE: ŞİRKET DIŞINA BİLGİ DAĞITMAYIN
Anagold Madencilik'in sahibi olan SSR Mining tarafından şirket çalışanlarına gönderilen mailde ise Çöpler'deki tüm operasyonların bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını kaydedilerek, "Meslektaşlarımızı önemsemek adına lütfen çevrimiçi, e-posta veya kısa mesaj yoluyla spekülasyon yapmaktan kaçının ve şirket dışına bilgi veya video dağıtmayın. Şu anki çabalarımız kayıp meslektaşlarımızın yerini tespit etmeye ve tüm çalışanlarımızın güvende olmasını sağlamaya odaklanıyor" denildi.

İşçilerin ve ailelerinin sağlığı, güvenliği ve refahının şirketin "bir numaralı önceliği olduğu" iddia edilen açıklamada, "Medya veya sosyal medya üzerinden SSR Madencilik adına soru ve sorulara yalnızca sözcülerin yanıt vermesine izin verildiğini lütfen unutmayın. Diğer tüm çalışanlar, kendilerinin şirket sözcüsü oldukları veya şirket adına yanıt verme yetkisine sahip oldukları izlenimini yaratmaktan kaçınmalıdır" ifadeleri kullanılarak işçilerin katliama ilişkin konuşmamaları istendi.