18 Nisan 2024 Perşembe

'Gezi'den deprem dayanışmasına mücadele sürüyor'

Depremlerin 4. ayında düzenlenen yürüyüşte Gezinin 10. yılında direnenler selamlandı. Geziden deprem dayanışmasına halkların birlikte mücadele ettiği vurgulanan eylemde, "Karanlık gider Gezi kalır", "Gitmiyoruz buradayız" diye vurgulandı.

On binlerce insanın hükümetin politikaları sonucu katledildiği depremlerin 4. ayında Antakya Samandağ halkı bir kez daha "Gitmiyoruz, buradayız" dedi.

Samandağ Abdullah Cömert Alanında bir araya gelen çok sayıda kişi, "Gezi direnişinden deprem dayanışmasına mücadele sürüyor" pankartı, meşale ve sloganlarla yürüdü.

"Her yer Taksim her yer direniş", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla 10. yılında Gezi direnişinin de selamladığı yürüyüşte halka yönelik konuşmalarda, "10. yılında korku duvarlarını aştığımız, yeni bir yaşamın mümkün olduğunu, hep birlikte deneyimlediğimiz, artık hepimizin bir hikâyesi olduğu Gezi Direnişimiz bugün de bize yol gösteriyor. Gezi'de Antakya sokaklarında, özgürlüğümüz için direndik, deprem sonra da yaşamak ve yaşatmak için" denildi.

Direniş çadırlarının dayanışma çadırlarına dönüştüğü kaydedilen konuşmada, "Gördük ki bizi kurtaracak olan yalnızca kendi kollarımızdır, kendi gücümüzdür. Gördük ki yaşamı, insanı, doğayı savunan bizleriz, Gezi'cilerdir ! Kimseden insaf dilememeyi öğrendik. Dayanışmayı büyütüyor, örgütleniyor, yeni yaşamı kurmak için direniyoruz" ifadeleri yer aldı. 

Yürüyüşün ardından depremde katledilenler ve Gezi direnişinde şehit düşenler şahsında devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı.

Basım açıklamasında, şunlar söylendi: "Bugün Samandağ'da depremin 4. Ayını geride bırakırken yanımızda Gezi'de de direnenlerin olduğunu biliyoruz. 10 yıl önce de bugün de direnişin mücadelenin bizleri özgürleştireceğini biliyoruz. Ondandır ki Gezi direnişimiz hala egemenlerin korkulu rüyası olmuştur. Ondandır ki bu devlet her söyleminde Geziyi hedef almıştır. Korkmaya devam etsinler! Çünkü Karanlık gider Gezi kalır!

"Gezi kalır dayanışma için canhıraş günlerce birbirimiz için mücadele etmeyi sağlar. Gezi kalır ve sokaklarda 'Helalleşmeyeceğiz, hesap soracağız' diye direnen yüzlerce Samandağlıya dönüşür. Gezi kalır , molozlara ve sermayeye karşı yaşam nöbeti direnişine dönüşür. Samandağ'dan bir kez daha haykırıyoruz: Biz Geziciyiz ve ne olursa olsun öyle kalacağız, onlar gidici ve onları tarihin çöplüğüne gömecek olan bizler olacağız. Biz Geziciler, Ali İsmail'in, Abdullah'ın, Ahmet'in ve depremde kaybettiğimiz binlerce insanımızın hesabını soracağız! Bizim yerimize hesap soracağını idda edenler, bu hesap bizimdir! Halklar olarak onurlu insanca bir yaşam ancak ortak mücadelemiz ile kazanılacaktır. 

"10 Yıl sonra Gezinin bilinciyle yeniden inşa edeceğimiz enkaza dönmüş şehirden, Samandağ'dan tüm Gezi'cileri selamlıyoruz. Dayanışmamız sınırları aşıyor yeni bir bilinç geliştiriyor ve hep birlikte bu çürümüşlüğü başkaldırıyoruz. 4. Ayında yalnızca moloz kaldıran ve TOKİ planları yapanlar enkaz altında kalmıştır. Herkesi bu enkazdan yeni yaşamı kurmaya ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz!'

Açıklamanın ardından eylem sloganlarla sona erdi.