19 Mayıs 2024 Pazar

Gençlik Örgütleri: Venezuela'da ABD emperyalizmi başarısız olacak

Gençlik Örgütleri, Venezuela'daki emperyalist müdahaleye karşı halkların yanında olduklarını vurguladı. ABD emperyalizminin Venezuela'da başarısız olacağına dikkat çekilen açıklamada, gençlik olarak emperyalist saldırganlığa karşı her yerde mücadele edileceği belirtildi.
Gençlik Örgütleri, Venezuela'ya emperyalist müdahaleye karşı Dolmabahçe'de basın açıklaması yaptı. "ABD emperyalizmine karşı Venezuela halkının yanındayız" pankartının açıldığı eylemde "Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın", "Kahrolsun ABD emperyalizmi" sloganları atıldı.
 
Ortak basın metnini okuyan İlknur Çetin, ABD emperyalizminin Güney Amerika halklarına yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ettiğini belirtti, ABD'nin, Venezuela'ya dönük saldırılarına bir yenisini daha eklediğini söyledi. Çetin, "Venezuela'da ABD emperyalizminin işbirlikçisi, sağcı, sermaye cephesinin lideri, Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, kendisini yasadışı bir şekilde ülkenin başkanı olarak ilan ederken, ABD Başkanı Trump doğrudan bir darbeyle iktidarı ve Venezuela halkının kazanımlarını tasfiye etmenin yolu olarak Guaido'yu Venezuela Başkanı olarak tanıdığını açıkladı" dedi.
ABD VENEZUELA'DA DUVARA ÇARPACAK
 
Venezuela'da ABD'nin saldırılarının yeni olmadığını anımsatan Çetin, ABD'nin Venezuela'da da karşı devrimci dalgayı büyütmek istediğine işaret etti.
 
"Güney Amerika'daki devrimci ilerleyişten ürken ve bu girişimleri boğmak için kanlı saldırılarını sürdüren ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin tehditleri, Venezuela'da duvara çarpacaktır" diyen Çetin, ABD'nin başarısızlığa uğrayacağını vurguladı.
 
Emperyalizmin ezilenlerin kazanımlarına dönük operasyonları yeni  olmadığının altını çizen Çetin, "Savaşlar, katliamlar, darbeler ve çeşitli yöntemlerle dünya halklarının üzerine karabasan gibi çöken ABD emperyalizmini bizzat kendi ülkemizden ve bölgemizden çok yakından tanıyoruz. ABD emperyalizmine karşı 'Yankee Go Home' diyerek 6. Filoyu denize döken, içerde ve dışarda emperyalist saldırganlığa karşı mücadele eden 68'in devrimci gençlerinin yoldaşları olarak, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, emperyalist müdahale ve provokasyonlara karşı tarihimizden aldığımız mücadele bilinciyle direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
AKP EMPERYALİZMİN SÖZCÜSÜ
 
Emperyalizmin karşısında halkların yanında devrimci gençler olarak duracaklarını kaydeden Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde ve bölgemizde emperyalist müdahalelere çanak tutan, ABD emperyalizminin işbirlikçisi AKP iktidarının, Venezuela'daki darbe girişimine karşıymış gibi görünen söylemleri gerçekten uzaktır. Ortadoğu'da emperyalizmin sözcülüğünü ve taşeronluğunu üstlenmekten hiçbir zaman imtina etmeyen, Guaido gibi emperyalizmin, tekellerin, sermayenin sözcülüğü görevini icra eden AKP iktidarı, ABD emperyalizminin politikalarından bağışık değildir. Ortadoğu'da emperyalistler eliyle gerçekleştirilen müdahalelerin savunuculuğunu ve yürütücülüğünü yapan, emperyalizme karşı mücadele edenlere yönelik baskı ve şiddeti eksik etmeyen, emperyalist savaş kışkırtıcılığından bir adım geri atmayan AKP sözcülerinin iddiaları basit birer demagojiden ibarettir."
 
EMPERYALİST SALDIRGANLIĞA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ
 
Çetin, "Devrimci gençler olarak tüm dünyadaki emperyalist saldırganlığa ve müdahalelere karşı; NATO'dan ve emperyalistler eliyle yürütülen tüm siyasi ve askeri organizasyonlardan çıkılması, Türkiye'deki NATO üslerinin kapatılması, emperyalistlerle yapılan tüm gizli askeri ve siyasi anlaşmalar ile IMF ve Dünya Bankası'yla yapılan tüm anlaşmaların açıklanarak feshedilmesi, Türkiye'nin Ortadoğu'daki askeri varlığının son bulması ve emperyalizmle açık ve ya örtük tüm ilişkilerin lağvedilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye kaydetti.
 
Çetin, Venezuela'da halkların yanında olduklarını vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.
 
Eylem, Gündoğdu Marşı okunarak sonlandırıldı.