28 Nisan 2024 Pazar

Gazze Şeridi'nde bombardıman, Batı Şeria'da baskınlar sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine dönük saldırıları sonucu katledilen Filistinlilerin sayısı 20 bin 674'e ulaştı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise Tulkarim başta olmak üzere çok sayıda noktaya baskın düzenlendi.

Siyonist İsrail ordusunun Filistin halkına dönük soykırım saldırıları sürüyor. İsrail'in Gazze'ye dönük saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı en az 8 bin 200'ü çocuk olmak üzere 20 bin 674'e ulaştı. Yaralananların sayısı 54 bin 536 olurken, 7 bini aşkın kişinin ise enkaz altında ya da kayıp olduğu öğrenildi. Saldırılar ve mutlak ambargo sonucu Gazze'deki sağlık sisteminin tamamen çökmesiyle ölü ve yaralı sayısını tam olarak tespit etmek de giderek zorlaştı, bu nedenle yetkililer gerçek sayıların çok daha yüksek olabileceğine işaret etti.

'GÜVENLİ' DENİLEN REFAH'A SALDIRILAR SÜRÜYOR
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne dönük bombardımanı kesintisiz bir biçimde sürdürüyor. Gazze'nin kuzeyindeki halkın tehcire zorlandığı Gazze'nin merkezi ve güneyi İsrail tarafından hedef alınıyor. Daha önce İsrail ordusu tarafından "güvenli" olduğu öne sürülen, Mısır sınırında bulunan güneydeki Refah kenti ve Bürej mülteci kampına dönük bombardımanlar gece boyu sürdü.

Bombardımanlar sonucu onlarca kişi katledilirken çok sayıda kişi de enkaz altında kaldı ve yaralandı. Enkaz altındaki insanlara ulaşmak için çalışmalar sürerken, ekipmanların da olmaması ve bombardımanların devam etmesiyle enkaz altında kalan yaralıların da ölümünden korkuluyor.

MAGHAZİ MÜLTECİ KAMPINDA KATLİAM
Maghazi mülteci kampına dönük saldırıda en az 100 Filistinli katledildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, "Maghazi'de yaşananlar, kapasitesinin üstünde dolu olan bir yerleşim birimindeki katliamdır" dedi.

Kudra, saldırıda en az 70 kişinin öldüğünü, bölgede çok sayıda ailenin bulunması nedeniyle ölü sayısının artma ihtimalinin olduğunu ifade etti. Kudra, ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğunu da aktardı.

Saldırıdan yaralı kurtulan Filistinlilerin ise ambulanslarla hastaneye getirilmesi İsrail askerleri tarafından ateş açılarak engellendi.

Katliam sonrası Maghazi ve Nuseyrat mülteci kamplarına dönük saldırılar devam etti.

HAN YUNUS'TA BOMBARDIMAN DEVAM EDİYOR
Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a dönük bombardıman da devam ediyor. Han Yunus'a dönük saldırılarda ağır yaralanan çok sayıda çocuğun Nasser Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi. Nasser Hastanesi'nin çevresinde bombardıman sonucu yoğun patlamalar olduğu öğrenildi.

Gazze'nin güneyine yakın, merkezdeki Deyr el-Balah da saldırıların hedeflerinden biri oldu.

'İSRAİL ORDUSU TOPLU İNFAZLAR GERÇEKLEŞTİRİYOR'
Öte yandan sosyal medyada bir kez daha İsrailli askerlerin Gazze'de Filistinlileri toplu bir şekilde rehin alıp çıplak bir şekilde işkence ettiği görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, içlerinde çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu Filistinlilerin, bir toplama kampına dönüştürülen bir stadyumda iç çamaşırlarıyla, elleri başlarının arkasında bekletildiği, İsrailli askerlerin silah eşliğinde Filistinlileri rehin tuttuğu görülüyor.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrailli askerlerin Gazze'de çok sayıda sivili bu şekilde rehin aldıktan sonra infaz ettiğine dair verilere ulaştıklarını açıkladı.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusu çok sayıda noktaya baskın düzenledi. Tulkarim'de, Ramallah'ın Safa ve el-Masayef bölgesinde İsrailli askerlerin eski Filistinli tutsakları tekrar rehin aldığı öğrenildi.

Tulkarim'deki Nur Şems mülteci kampında bazı evler İsrailli askerler tarafından yıkıldı. Yerel kaynaklar, bunun 7 Ekim'den bu yana Nur Şems'e gerçekleştirilen en büyük operasyon olduğunu, kampın çok sayıda drone ve helikopterle kuşatıldığını aktardı. Kampta Filistinli direnişçilerle İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı öğrenildi. İsrailli keskin nişancıların sivilleri hedef aldığı da kaydedildi. Operasyon 8 saattir devam ediyor.

Tulkarim'de Nur Şems mülteci kampında süren operasyonun dışında da baskınlar düzenlendiği öğrenildi.

Bölgede elektrik ve internet de kesintiye uğratılıyor.

Ayrıca Nablus, Tubas, El-Halil ve Ramallah'ın Beytunya ve Kalkilya bölgelerinde de baskınlar olduğu öğrenildi. Nablus'ta siyonist yerleşimcilerin Filistinlilere saldırısı sonucu genç bir Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 76'sı çocuk olmak üzere en az 303 Filistinli katledildi. 3 bin 450'ü aşkın kişi ise yaralandı.