19 Mayıs 2024 Pazar

Gazeteci İshak Karakaş davası 17 Ocak'a ertelendi

Gazeteci İshak Karakaş ile birlikte 9 kişinin "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşması 17 Ocak 2019 tarihine ertelendi.
Türkiye'nin Efrin'e yönelik operasyonuna sosyal medya hesaplarından eleştiren gazeteci İshak Karakaş ve 9 kişi hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 3. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmasına İshak Karakaş ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlar katıldı.
 
SAVCI MÜTALAA İÇİN DOSYAYI İSTEDİ
 
Duruşmada savcı, gözaltına alınanların dijital materyallerinin akıbetinin sorulması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye gönderilen yazıya yanıt verildiğini, söz konusu yazıda materyallerin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderildiği ve imaj alma ve eksport işlemlerinin henüz başlamadığını bundan kaynaklı da mahkemece istenilen raporların gelmesinin gecikeceğini ve mahkemenin ara kararlarından vazgeçmesini istedi. Savcı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendine tebliğ edilmesini istedi.
 
Savcının mütalaası ardından avukatlar söz alarak, müvekkillerinin beraatlarını istedi. Avukatlar, savcının mütalaasına katılmadıklarını, dosyadaki eksik hususların giderilmesini ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.
 
Ardından söz alan gazeteci İshak Karakaş, "Gazeteciyim. Kültürel amaçlı yurt dışına çıkmam gerekiyor. Barış Vakfı üyesi olduğumdan yurt dışına çıkmam gerekiyor. Bunun içinde yurt dışı yasağımın kaldırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.
 
DOSYA SAVCIYA VERİLDİ
 
Mahkeme heyeti verdiği kararında, avukatların ve sanıkların yurt dışı çıkış yasaklarının kaldırılması taleplerinin reddetti. Önceki duruşmalarda istenilen raporların dosyaya bir şey katmayacağını ileri süren heyet, bu kararlardan vazgeçilmesine, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Savcısına tebliğine karar verdi. Bir sonraki duruşma 17 Ocak 2019 tarihine ertelendi.