27 Nisan 2024 Cumartesi

Gayıp ve Acettin'e hapis cezası verildi

İşlediği taciz suçunu haberleştirdiğimiz için ajansımızı hedef gösteren ve ihbarda bulunan tacizci avukat Sezgin Keleş'in yalan beyanları sonucu açılan davada karar çıktı. Mahkeme, editörümüz Pınar Gayıp ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Acettin hakkında, 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Gayıp hakkında cezada indirime giden mahkeme 6 ay 7 gün hapis cezası verdi ve erteledi. Acettin hakkında ise cezada ertelemeye gidilmedi.

Editörümüz Pınar Gayıp ve ajansımızın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Acettin hakkında, ihbarcılığa soyunan tacizci avukat Sezgin Keleş'in beyanları sonucu acılan davada 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. 

İstanbul 2. Asliye Mahkemesinde görülen 4. duruşmada Gayıp ve Acettin hakkında "devleti alenen aşağıladıkları" iddiasıyla 6 ay hapis cezası verildi. Suçun zincirleme işlendiği öne sürülerek cezada artırıma gidildi, 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Gayıp hakkında cezada indirime giden mahkeme 6 ay 7 gün hapis cezası verdi ve erteledi. Acettin hakkında ise cezada ertelemeye gidilmedi.

NE OLMUŞTU?
Editörümüz Gayıp, yanında çalışan stajyer avukatı taciz eden Sezgin Keleş'in davasını takip etti ve haberleştirdi, ayrıca tacize uğrayan kadınla da röportaj yaptı. Taciz suçu delillerle ispatlanmış olan Keleş'e, "basit cinsel saldırı" suçundan hapis cezası verildi. Haberlerin yayınlanmasının ardından Gayıp, Keleş tarafından dönemin sosyal medya platformu Twitter'da parmakları kırılmakla tehdit edildi, davadan elde ettiği parayı PKK'ye yollayacağı iddiasıyla hedef gösterildi, cinsiyetçi küfür ve hakarete maruz kaldı. 

Gayıp'ın, maruz kaldığı tehdit ve hakaretlere karşı yaptığı suç duyuruları sonuçsuz kalırken, Keleş art ardaya suç duyurusunda bulundu. Bunlardan sonuç elde edemeyince ihbarcılığa soyundu ve ETHA'yı maliyeye şikayet etti. Maliye de dosyayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine devretti. Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyi İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi kabul etti. 

Bugün görülen 4. duruşmada Gayıp ve Acettin, süreci baştan sona aktardı, Keleş'in durumu kişiselleştirdiğini ve bunu da bir yargı tacizine dönüştürdüğünü söyledi. Keleş'in işlediği taciz suçunun delillerle kanıtlandığı ve hapis cezası aldığını belirten Gayıp ve Acettin hakkında dosya savcısı Mehmet Ateş, "devleti alenen aşağılama suçu zincirleme işlendiği gerekçesiyle" ceza verilmesini talep etti.