3 Mayıs 2024 Cuma

GATES Endüstriyel Metal'de işçiler greve çıktı

Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu GATES Endüstriyel Metal fabrikasında patronun yüzde 65 oranında zam teklifini kabul etmeyen işçiler greve çıktı.

İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölgesinde yer alan GATES Endüstriyel Metal fabrikasında toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine fabrikada çalışan 350 işçi Birleşik Metal-İş öncülüğünde greve çıktı. Patronun yüzde 65 zam teklif ettiği ve işçilerin ikramiyelerinin 3 yıldır ödenmediği öğrenildi.

Fabrika önünde toplanan işçiler Ege Serbest Bölgesi önüne yürüdü.

ATAR: GATES İŞÇİLERİ SEFALET ÜCRETİ DAYATMASINA TESLİM OLMAYACAK
Basın açıklamasını okuyan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, "İşçi sınıfımız ve kadın mücadelesi açısından böylesine tarihsel öneme sahip bir günde, kadın işçilerin yoğunluklu olarak çalıştığı, kadın emeğinin var ettiği Gates iş yerinde grev uygulamamızı başlatıyoruz" dedi.

Gates'in ABD sermayeli, çok uluslu bir şirket olduğunu ve işçilerin emeği üzerinden kârına kâr kattığını ifade eden Atar, Gates yönetiminin işçileri asgari ücrete mahkum ettiğini söyledi. "Gates işçileri hayat pahalılığı karşısında her yeni güne biraz daha yoksullaşmış olarak uyanıyor. Bu ücretlerle Gates işçilerinin geçinme ve insanca yaşama olanağı bulunmuyor. Teklif edilen zam oranlarıyla da kayıplarımızı telafi etmemiz mümkün görünmüyor" diyen Atar, düşük zam teklifini kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Atar, "Gates işçileri sefalet ücreti dayatmalarına, 'Fabrikayı kapatır gideriz' tehditlerine teslim olmayacaktır. Mücadele tarihimizden ve haklılığımızdan gelen güçle hiçbir baskıya boyun eğmeyen şanlı Gates işçileri de haklarını grevle söke söke kazanacak" ifadelerini kullandı.

'8 MART'TA GREVE ÇIKMAK GURUR VERİCİ'
Greve çıkan kadın işçilerden Hicret Kuzu, 8 Mart günü grevde olmanın heyecan verici olduğunu söyleterek, "Onurlu ve mutluyuz" dedi. Ayşe Demirer de "Böyle onurlu bir günde greve çıkmaktan, hakkımızı arıyor olmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.