2 Mayıs 2024 Perşembe

Gardiyanlar Grup Yorum üyesinin kolunu kırdı

Grup Yorum üyesi Bahar Kurt'un, tutuklu bulunduğu Şakran Kadın Kapalı Hapishanesinde yapılan işkencede kolu kırıldı.

Grup Yorum üyesi Bahar Kurt, İzmir'de bulunan Şakran Kadın Kapalı Hapishasinde gardiyanların saldırısına uğradı. Saldırıda Kurt'un kolu kırıldı. Avukat Doğa İncesu, gardiyanlar hakkında işkence ve kötü muamele suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Bianet'ten Ayça Söylemez'e konuşan Av. Doğa İncesu, müvekkili Kurt'un, 26 Mart Salı günü arama için koğuşa gelen gardiyanlarca kolunun kırıldığını aktardı. Doktorun Kurt'a 'Ameliyat olmalısın fakat operasyon sonucunda ellerinin, parmaklarının felç olma ihtimali var' dediğini belirten İncesu, "Müvekkilim şu an tutuklu ve doktorunu kendisi seçemiyor. Dolayısıyla sağlık ve tedavi hakkının sağlanması tamamen Adalet Bakanlığına ait bir sorumluluk" diye konuştu.

Bahar Kurt'un annesi Nagehan Kurt, olayın yaşandığı gün Bayraklı Şehir Hastanesinde uzman doktor bulunmadığı için kızının kolunun geçici alçıya alındığını, daha sonra tekrar hastaneye götürüldüğünü ve geçici alçının sökülüp yeni alçıya alındığını anlattı. Röntgen çekildiğinde kırığın bulunduğu bölgedeki kemiğin yerleşmediğinin görüldüğünü aktaran anne Nagehan Kurt,  alçının sökülüp üçüncü kez alçıya alındığını söyledi. E-nabız'da görünen teşhisin, 'Humerus Şaftı Kırığı' olduğunu söyleyen anne Kurt, "Filmlerini gösterdiğimiz doktorlar ameliyat edilmesi gerektiğini, kolunun birkaç günde bir kontrol edilmesi gerektiğini söyledi" diye konuştu

Nagehan Kurt, kızından gelen 2 Nisan tarihli mektupta yazılanları paylaştı. Yazdığı mektupta 3 günde 4 atel değiştiğini belirten Bahar Kurt, "En son ortopedist olmayan bir acil doktoru yaptı ateli ama o da ikinci gün kaymaya başladı kolumdan. Çünkü kaymaması için kolluk yazmadılar. O kadar çok kaydı ki kırık açığa çıkmak üzere" dedi.

Anne Nagehan Kurt, kızının 4 Nisan'da hastaneye götürüldüğünde muayenesinin uzman bir doktor tarafından yapıldığını ve doktorun, ameliyat olması gerektiğini söylediğini, ancak ameliyatı asistanların yapacağını anlattığını aktardı. Anne Kurt, ameliyatta el ve parmaklarının felç olması riski bulunduğu belirterek, "Ameliyat kararını Bahar'a bırakmışlar" diye belirtti.