19 Nisan 2024 Cuma

Gabonlu öğrenci Dina için cenaze töreni

Karabük'te Filyos Çayı'nda ölü halde bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Dina için Alibeyköy Gasilhanesi'nde ailesi, arkadaşları ve kadın örgütlerinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

7 Mart günü Karabük'te Filyos Çayı'nda ölü halde bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys DinabonghoIbouanga, kamuoyunun bildiği ismiyle Dina'nın cenazesinin adli tıptan alınması ile İstanbul'a gelen aile 24 Mayıs Çarşamba günü Alibeyköy Gasilhanesi'nden cenaze töreni gerçekleştirdi. Törene Dina'nın ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra kadın örgütlerinden temsilciler de katıldı. Dina'nın cenazesi törenin ardından Gabon'a götürüldü.

DİNA'NIN ÖLÜMÜ İKİ AYDIR AYDINLATILMADI
Dina'nın ölümü neredeyse iki aydır aydınlatılamadı. Deliller akla cinayet şüphesini getirirken Dina'nın sokakta çıplak ayakla koştuğu videoyu yayınlayan DHA muhabiri ise gözaltına alınmıştı. İki aylık sürecin sonunda aile kızlarının cenazesini adli tıptan teslim almak için İstanbul'a geldi. Dina'nın ailesi ve arkadaşları Alibeyköy Gasilhanesi'nde gerçekleşen törende üstünde Dina'nın fotoğrafı ve #JusticePourDina (Dina için adalet) yazılı tişörtlerle katıldı. Törene süreci takip eden kadın örgütleri de katılım gösterdi.

"BİZ YALNIZ KALMADIK"
Dina'nın cenaze töreninde annesi, "Tek kızımı almaya geldim. Türkiye'ye gelince beni karşılayan kişiler bana çok sevinç verdi, güçsüz hissettiğim zaman siz vardınız. Çok teşekkür ederim, hepiniz burada olmasaydınız belki bayılacak, düşecektim. Sevgili Dina rahatça git, annen tek başına kalmadı. Senin kardeşlerinle beraber, onlar şimdi senin etrafında. Gece koşarken tek başına olduğunu düşündün ama değilsin, Tanrı yanındaydı. Bak kardeşlerin burada. Dernekler burada. Herkes burada. Senin ailen tek başına kalmadı" dedi.

Dina'nın babası onları bu süreçte yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Avukat Firdevs Hoşer de Dina'nın ölümünün peşini bırakmayacaklarını vurgulayarak "Bu dava bize emanet" dedi.