29 Mart 2024 Cuma

Gabonlu Dina'nın ölümünün baş şüphelisi tutuklandı

Karabük'te şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Gabonlu üniversite öğrencisi Dina'nın ölümünün baş şüphelisi Dursun Acar, 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra 4'üncü kez gözaltına alınarak tutuklandı.

Karabük'te 26 Mart'ta Filyos Çayı'nda cenazesi bulunan 17 yaşındaki Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Dursun Acar, 4'üncü kez gözaltına alındı ve tutuklandı.

Dinabongho'nun cenazesi 26 Mart'ta Filyos Çayı'nda bulunduktan sonra soruşturma başlatılmış, olayla ilgili olduğu düşünülen 3'ü yabancı 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i savcılık ifadesinin ardından, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dinabongho'nun yaşamını yitirmeden önce aracına bindiği Dursun Acar ise geçen hafta içinde 3 kez gözaltına alınmış, savcılık tarafından 3 kez mahkemeye sevk edilmiş ve her seferinde serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine Dursun Acar tekrar gözaltına alındı ve bu sefer "kuvvetli suç şüphesi" gerekçesiyle tutuklandı.

Soruşturma sürerken olayla ilgili yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntülerde Dursun Acar'ıın otomobilden inen Dina'nın peşinden gittiği belirlendi.

DHA'nın haberine göre Dina, 3 ay önce Türkiye'ye öğrenci olarak gelmişti. Gabon Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı'na Dina'nın ölümüyle ilgili gelişmelerin bildirilmesi için nota vermiş, nota sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı büyükelçilik avukatı Kerim Bahadır Şeker'e soruşturmaya dair bilgilerin verilmemesi için kısıtlılık kararı aldırmıştı.

Dina'nın ölümünden 1 gün önce Gabon'daki annesine gönderdiği mesajlarda kendisine orada kötü davranıldığını ve öldürülebileceğini söylediği ortaya çıkmıştı. Dina'nın mesajlarında, "Sınavı geçersem, Sakarya'da okumamın önünde hiçbir engel olmadığını söylediler. Neden korkuyorsun ki? Bırak gideyim sana yalvarıyorum anneciğim. Lütfen, yalvarıyorum. Burada bize nasıl davrandıklarını bilmiyorsun, bildiğin gibi değil. Burada kalmak istemiyorum, bırak gideyim. Babamdan da izin isteyeyim, bırakın buradan gideyim" ifadeleri yer aldı.

Dina ayrıca ailesine kaybolmadan önce postane çalışanlarıyla sorun yaşadığını anlattı. Bir postane çalışanı Dina'nın yaşadığı bir kargo sorununda ona yardımcı olacağını söyleyerek numarasını aldı ve sonrasında Dina'ya cinsel içerikli tekliflerde bulundu. Dina bunu reddetti ancak postanede çalışanlarla tartıştığı için üzüldüğünü ve özür dilemek istediğini ifade etti. Bu nedenle ortadan kaybolduğu cumartesi günü postane çalışanı ile görüştü, 21.00 sıralarında arkadaşlarının evine gitti, yemek yiyip video izledi. Dina annesiyle görüntülü konuştuğu sırada şarjının azaldığını fark edip alt kata inmek istedi, bu andan sonra da kayboldu.

Dina'nın annesine, "Eğer onlarla yatmazsam bana yardım etmeyeceklerini söylediler. Bana 10 gün beklememi söylüyorlar, onlarla yatmazsam kargo paketinden ve paradan vazgeçmem gerek. Onlarla yatmam için bana 10 bin lira teklif ediyorlar" dediği öğrenildi. Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu iddiaları yalanladı.