24 Nisan 2024 Çarşamba

Fransa ve Almanya'da seçim çalışmaları

Fransa ve Almanya'da düzenlenen halk toplantılarında Yeşil Sol Parti'ye oy istendi, çalışmalara katılma çağrısı yapıldı. Özellikle Ulm'da ilk kez seçim sandığının kurulacak olması nedeniyle çalışmaların önemine dikkat çekildi. 

Avrupa'da seçim çalışmaları sürüyor. Fransa ve Almanya'da düzenlenen halk toplantılarında 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'ye oy istendi, seçim çalışmalarına katılmaya çağrıldı. 

FRANSA
Fransa'nın Lyon kentinin Grenoble bölgesinde gerçekleşen 7. halk toplantısına 25-26 dönem Iğdır milletvekili Mehmet Emin Adıyaman da katıldı. Kısa bir konuşma yapan Adıyaman, seçim süreci yurtdışı oylarının önemine dikkat çekti. 

ALMANYA
Almanya'nın Ulm kentinde ise AGİF, ADHF, Alevi Kültür Merkezleri (Ulm, Günzburg ve diğer çok sayıda AKM), ATİF, DİDF, FED-GEL,SKB ve bağımsız bireylerden oluşan Ulm Emek ve Özgürlük Seçim Platformu, toplantı düzenledi.

Seçim irtibat bürolarından, halk toplantılarına birçok konuda kararlar alan Yeşiller Sol Parti, Ulm ve çevresinde yaşayan Türkiyeli seçmenleri oy kullanmaya, seferber olmaya çağırdı. Ulm'da da ilk kez sandık kurulacak olması nedeniyle de, bu bölgenin öneminin arttığı özellikle belirtildi ve ona göre bir faaliyet yürütülmesi gerektiğinin altı çizildi.