29 Nisan 2024 Pazartesi

'Fransa devleti Türk faşist sömürgeciliği ile kirli işbirliğinden vazgeçmelidir'

Kürt aktivistler Firaz Korkmaz, Mehmet Kopal'ın ardından Serhat Gültekin'in de Fransa ve Türk devleti arasındaki kirli pazarlıklar nedeniyle zorla Türkiye'ye iade edilmesine tepki gösteren Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), "Fransa devleti faşist Türk sömürgeciliği ile olan kirli işbirliğinden derhal vazgeçmelidir. Zorla geri iadelere son" dedi. 

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), Fransa devleti ile kirli işbirlikçi tarihine yenilerin eklediğini belirtti. Paris katliamlarının faşist Türk sömürgeciliği ile pazarlık konusu yapılarak işlendiği aşikarken şimdi de politik Kürt aktivistlerin zorla Türkiye'ye gönderildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Birkaç hafta önce Firaz Korkmaz ve Mehmet Kopal'ı tüm engelleme çabalarına rağmen Türkiye'ye gönderen işbirlikçi Fransa devleti şimdi de Kürt aktivist Serhat Gültekin'i zorla gönderdi" denildi.

'POLİTİK AKTİVİSLER, İLTİCACILAR SALDIRILARDAN AZADE DEĞİL'
2017 yılında Fıransa'ya sığınma talebinde bulunan ve 4 Nisan 2021'de tutuklanan Gültekin'in, 2023 yılının aralık ayında denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildiği, 10 Nisan'da imza atmak için gittiğinde ise gözaltına alınarak, Paris Havaalanı'ndaki deport merkezine götürüldüğü hatırlatılan açıklamada, .
Ciddi sağlık sorunları olan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken Serhat Gültekin'in Türkiye'ye iade edilmesi açık ki, Fransa devletinin emperyalist çıkarları, bölgedeki çıkarları gereği Faşist Türk sömürgeciliği ile sömürgeci işbirlikçi temel de Kürt avcılığına soyunması anlamını taşımaktadır. Politik nedenlerle Fransa devletine sığınma talebinde bulunmuş ve Türkiye'de tutuklanma riski çok yüksek olan politik aktivistler, ilticacılar bu saldırıdan azade değildir" ifadeleri kullanıldı.

'ZORLA GERİ İADELERE SON'
Emperyalist Avrupa devletlerinin göçmenlere yönelik ırkçı saldırlarını yasallaştırarak sürdürdüğünün altı çizilen açıklama, şöyle devam etti: "Faşist göç yasaları ile göçmenlere yönelik saldırılarına pratik yasal alan açıyorlar. Üstelik Türk faşist sömürgeciliği ile kurdukları kirli ilişkilerde olduğu gibi katliamların önünü açıp, Kürt aktivistlerin iadesini sağlıyorlar. Tüm sağlık sorunları gözardı edilerek, tedavisi yarım bırakılarak ve hukuksuz bir şekilde gönderilen Serhat Gültekin gibi başkaca göçmenlerin zorla iadesini kınıyoruz. Fransa devleti faşist Türk sömürgeciliği ile olan kirli işbirliğinden derhal vazgeçmelidir. Zorla geri iadelere son!"