28 Nisan 2024 Pazar

Ford Otosan'da üretim rekoru kıran işçilere pop kek

Ford Otosan'ın Yeniköy fabrikasında tek vardiyada üretim rekoru kıran işçiler pop kekle "ödüllendirildi." Duruma tepki gösteren işçiler, "Hâlâ bizi kekle tatlıyla kandırmaya çalışıyorlar" dedi.

Koç Holding'e ait Ford Otosan'ın Yeniköy fabrikasında tek vardiyada üretim rekoru kıran işçiler pop kekle "ödüllendirildi."

150 bini aşkın işçiyi ilgilendiren MESS grup toplu sözleşmesi, 17 Ocak'ta patron örgütü MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında imzalanmış, yüzde 98'lik zamla metal iş kolunda ortalama ücret 30 bin TL olmuştu. İş kolundaki ücretlerin çoğu yoksulluk sınırının yüzde 40 altında kalırken, yoksulluk sınırını bulan ücret ise olmamıştı.

Kendilerine yoksulluk dayatılan MESS kapsamındaki Ford Otosan'ın Yeniköy fabrikasında çalışan işçiler, kaynak 283 adet olarak üretim rekoru kırdıklarını belirtti. Bu rekorun karşılığında ise işçilere pop kek dağıtıldı. Bir grup Ford işçisinin oluşturduğu Ford İşçi Bülteni bu durumu "Hala bizi kekle tatlıyla kandırmaya çalışıyorlar" notuyla paylaştı.