3 Mayıs 2024 Cuma

FKP: Sağlamlaşma çağrımız müzakerelerin hedefine ters düşmüyor

Parti kadrolarına dönük sağlamlaşma çağrılarının barış müzakerelerinin hedefine ters düşmediğini vurgulayan FKP, müzakereleri desteklediğinin altını çizdi.

Filipinler'de 2023 yılının sonlarında hükümet ve Filipinler Komünist Partisi'nin (FKP) silahlı kanadı Yeni Halk Ordusu arasında başlayan müzakere süreci devam ediyor.

Filipinler Milli Güvenlik Konseyi yöneticilerinden Jonathan Malaya, FKP'nin geçen günlerde parti çapında bir sağlamlaşma hareketi çağrısı yapmasının kendisini "çok şaşırttığını ve hayal kırıklığına uğrattığı" yorumunda bulundu.

Malaya'nın yorumlarına ilişkin açıklama yapan FKP, çağrının amacının parti kadrolarının teorik bilgisi ve devrimci pratiğini yükseltmek, siyasal ve örgütsel zayıflıkların üstesinden gelerek partiyi daha da güçlendirmek olduğunu belirtti.

Açıklama, şöyle devam etti: "MGK'nın ima ettiğinin aksine, partinin düzeltme çağrısı barış müzakerelerinin hedeflerine ters düşmemektedir. Barış müzakereleri, silahlı çatışmanın temelinde yatan yoksulluk ve topraksızlığın ele alınmasıyla tamamen uyumlu bir çaba olan sistemik ve derin sosyo-ekonomik reformları sürdürmek için bir mekan görevi görmektedir. FKP, resmi barış görüşmelerinin yeniden başlamasını tamamen desteklemekte ve hatta yaptıkları açıklamada NDFP'nin barış müzakerelerindeki temsilinin güçlendirilmesi çağrısında bulunmaktadır."