12 Mayıs 2024 Pazar

Filistinliler, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı protesto etti

Filistinliler, Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek için işgal altındaki Batı Şeria'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın ziyaretini protesto etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü.

Blinken'ın Ramallah'a gelişine tepki gösteren çok sayıda Filistinli, kent merkezindeki El-Minare Meydanı'nda toplandı. Filistinliler, Blinken ve Abbas'ın görüşmesinin planlandığı Devlet Başkanlığı binasına yürümek istedi ancak Filistin Yönetimi polisleri buna izin vermedi.

Sloganlarla eylemi sürdüren Filistinliler, ABD'nin İsrail saldırılarının ortağı olduğunu ifade etti ve Blinken'la görüşen Abbas yönetimine de tepki gösterdi.

ABBAS: HİÇBİR FİLİSTİNLİNİN ZORLA YERİNDEN EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden veya işgal altındaki Batı Şeria'dan herhangi bir Filistinlinin zorla yerinden edilmesine ilişkin girişimlerin tamamını kesin şekilde reddettiklerini belirtti.

Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la görüşmesinde "Gazze Şeridi'nde veya Batı Şeria'da hiçbir Filistin vatandaşının zorla yerinden edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

İsrailli bakanların ve yetkililerin, Filistin halkını Gazze Şeridi'nden veya Kudüs dahil Batı Şeria'dan zorla yerinden etmeyi amaçlayan açıklamalarına işaret eden Abbas, bu konuda uyarıda bulundu.

Abbas, "Gazze Şeridi'nin Filistin devletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve işgal makamlarının onu ayırma veya herhangi bir kısmını bölme planlarını kabul edilmesinin ya da bu planların ele alınmasının mümkün olmadığını" vurguladı.