14 Mayıs 2024 Salı

Filistin'de katledilenlerin sayısı 23 bini aştı

İsrail'in Filistin'e dönük soykırım saldırılarında katledilenlerin sayısı 23 bini aşarken, İsrail ordu sözcüsü Hagari, Filistin'de "savaşın aşama değiştireceğini" açıkladı.

Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına dönük soykırım saldırıları sürüyor. İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinden güneyine bombardımanlarına devam ediyor. Özellikle Gazze'nin merkezinin ve güneydeki Han Yunus'un bombardımanların hedefi olduğu kaydedildi.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı 9 bin 600'ü çocuk olmak üzere 23 bin 84'e ulaştı. 58 bin 926 kişi yaralanırken, 7 bini aşkın kişi ise kayıp. İsrail'in saldırıları ve mutlak ambargosu sonucu Gazze'nin özellikle kuzeyinden bilgi almak giderek zorlaşırken, hastanelerin çalışmaz hale gelmesiyle de kesin ölüm ve yaralı sayılarına ulaşılamıyor.

Gazze'nin pek çok noktasında Filistinli direniş güçleri ve siyonist İsrail askerleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Gazze'nin merkezindeki el-Aksa Hastanesi'nin etrafında şiddetli çatışmalar gerçekleştiği ve bu nedenle çok sayıda hasta ve yaralının hastaneyi terk etmek zorunda kaldığı öğrenildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail ordusu baskınlarına devam ediyor. Tulkarim'de düzenlenen baskınlarda çok sayıda ev ve araç, sivil altyapı hasar görürken, 3 Filistinli katledildi. Tulkarim'den gelen görüntülerde İsrail askerlerinin askeri bir araçla Filistinli bir yaralının üzerinden geçtiği görüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 83'ü çocuk olmak üzere en az 332 kişi katledildi.

İSRAİL: SAVAŞ AŞAMA DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Amerikan basınına yaptığı açıklamalarda savaşın "aşama değiştirdiğini" söyledi. Hagari'nin açıklamalarına göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde geniş çaplı bir kara ve hava harekatından daha "hedef odaklı" bir şekilde saldırılarını sürdürecek.

Hagari'nin verdiği bilgilere göre, ocak ayında Gazze'deki askeri birliklerini azaltma yoluna giden İsrail, bu sayıyı düşürmeye devam edecek. Hagari, konuya ilişkin açıklamasında, İsrail'in artık Gazze Şeridi'nin güney ve orta kesimlerine, özellikle de Han Yunus ve Deyr El Balah çevresine odaklanacağını söyledi.

İsrailli yetkililer her ne kadar söz konusu geçiş sürecinin bu ay sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini söylese de bu takvimin kesin olmadığının altını çizdi.