28 Mart 2024 Perşembe

Filistin halkı işgal saldırılarına karşı ayağa kalktı

Siyonist İsrail ordusunun Gazze'ye dönük hava saldırılarıyla katlettiği Filistinlilerin sayısı 11'e yükselirken, Filistinli direnişçi örgütler saldırıların cevapsız kalmayacağını vurguladı. Filistin halkı ise Batı Şeria'nin pek çok noktasında sokaklara dökülerek saldırıların hesabını sordu.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze şeridine dönük hava saldırıları sonucu aralarında 5 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 11 Filistinli katledildi. Saldırılar sonucu 23'ü çocuk 79 kişi yaralanırken, Filistin direniş güçleri saldırılara İsrail'e onlarca füze atışı gerçekleştirerek yanıt verdi.

Saldırılara karşı işgal altındaki Batı Şeria'nın pek çok noktasında sokaklara dökülen Filistinliler, katledilenleri anarak, İsrail'den hesap sorma sözünü yineledi.

FHKC: FİLİSTİN HALKINI SALDIRILARA KARŞI TEK VÜCUT OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in işgal kuvvetlerinin Filistin halkına dönük saldırılarının sonuçlarından sorumlu olduğunu belirterek, Filistin halkını İsrail'in işgal girişimlerine karşı birleşmeye çağırdı. FHKC, Filistin direnişinin silahlı bölüklerine ise, İsrail'in hedefli saldırılarına karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

"Filistin halkını direnişi destekleyerek saldırılara karşı tek vücut olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullanan FHKC, İsrail'in Aşkelon, Alumim ve Siderot bölgelerini ağır kalibreli füzelerle hedef aldığını duyurdu.

Filistin Direnişi Ortak Operasyon Odası yaptığı açıklamayla, öldürülen Kudüs Tugayları komutanı Teysir El-Ca'beri ve Filistinli sivilleri andı ve katliamı lanetledi. Saldırının cevapsız bırakılmayacağı vurgulanan açıklamada, İsrail saldırganlığına karşı direniş çağrısı yapıldı. Cenin sokaklarında silahlarla yürüyüş düzenleyen Ortak Operasyon Odası, dün akşamdan itibaren Batı Şeria'da siyonist yerleşimcilerin tüm hareketliliğini yasakladıklarını ilan etti.

İşgalci İsrail ordusu saldırı öncesinde de günlerdir Gazze şeridine asker ve mühimmat yığınağı yapıyordu. Gazze çevresinde alarm seviyesini üst düzeye çıkaran ve pek çok ana yolu kesen İsrail ordusu, 25 bin yedek askeri de göreve çağırarak daha büyük bir katliam hazırlığı yaptığının sinyallerini verdi.