28 Mart 2024 Perşembe

Filipinli devrimcilerin katledilmesi protesto edildi

FKP MK üyesi 10 devrimcinin işkenceyle katledildiğinin ortaya çıkması sonrası sosyalistler Almanya'da Filipinler Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Eylemde, diktatörlüğün işlediği katliama halkların özgürlük ve devrim mücadelesiyle yanıt verileceği vurgulandı.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, genç kadın örgütü Zora ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan Filipinler Konsolosluğu önünde faşist Duterte rejimini protesto etti.

Filipinler diktatörlüğünün Filipinler Komünist Partisi Merkez Komitesinin 10 üyesinin 2022 yılında çatışmada öldürüldüğü bilgisinin yalan olduğu, devrimcilerin yüzleri parçalanarak, işkence ile katledildiklerinin ortaya çıkması sonrası düzenlenen eylemde, eylemciler katledilen Filipinli yoldaşlarının fotoğraflarını taşıdı.

Kurumlar adına Almanca, İngilizce, Türkçe yapılan konuşmalarda, FKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosunun, Ka Lann, Ka Bagong-Tao ve sekiz yoldaşının 21 Ağustos 2022 tarihinde Catbalogan Şehri sahiline giderken iki minibüste gözaltına alındıktan sonra Filipinler Silahlı Kuvvetleri (AFP) tarafından katledildiği bilgisi verildi.

Konuşmalarda, Ka Laan ve Ka Bagong-tao'nun yanı sıra Joel Arceo (Ka Divino, Doğu Visayas alt bölge sekreteri), Ka Yen, Ka Jaja, Ka Matt, Ka Ash, Ka Delfin, Ka Lupe ve Ka Butig'in de öldürüldüğü belirtilerek Filipinler diktatörlüğüne Filipinli kadınların, halkların özgürlük ve devrim mücadelesi ile yanıt verileceği vurgulandı.

Eylemde, "Faşist Duterte rejimi devrimcileri yıldıramayacak", Faşist Duterte rejiminden hesap soracağız!", "Uluslararası dayanışmaya selam olsun!" sloganları atıldı.